Friesland Coberco Dairy Foods

Donderdag 15 maart 2007

Friesland Foods Kievit behaalt certificaten voor kwaliteit en voedselveiligheid in Indonesië

Meppel - De productievestiging van Friesland Foods Kievit in Indonesië is in februari 2007 gecertificeerd voor de
kwaliteitsmanagement-systemen ISO 9001 en HACCP. Binnen een jaar na oprichting heeft de productielocatie van ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie nu vier kwaliteitscertificaten behaald.

Friesland Foods Kievit toont hiermee aan dat niet alleen de producten die in de fabriek in Meppel (Nederland) worden gemaakt voldoen aan alle kwaliteitscriteria maar ook dat de afnemers en consumenten in Azië kunnen vertrouwen op de kwaliteit en voedselveiligheid van gesproeidroogde en geëncapsuleerde ingrediënten zoals creamers, vet- en olie poeders en cappuccino schuim. Deze producten worden door voedingsmiddelen-producenten verwerkt in instant dranken, soepen, sauzen, babyvoeding en bakkerijproducten.

Vanaf de oprichting van Friesland Foods Kievit in Salatiga, Indonesië in december 2005 heeft Friesland Foods Kievit zich ingespannen in het opzetten van kwaliteitsmanagementsystemen. Hiermee worden afspraken over de manier van werken vastgelegd. In het voorjaar van 2006 is Friesland Foods Kievit al geaudit en erkend met een Halal en GMP certificaat. Het Halal certificaat geeft aan dat Friesland Foods Kievit in staat is om ingrediënten te leveren volgens de islamitische voedselvoorschriften. Met het GMP (Good Manufacturing Practise) certificaat heeft de vestiging in Indonesië aangetoond dat zij in staat is om op hygiënische wijze haar producten te produceren.

PT Kievit Indonesia is een dochterorganisatie van Friesland Foods en is gevestigd in Salatiga in Indonesië. In Nederland heeft Friesland Foods Kievit een productielocatie in Meppel. Friesland Foods Kievit ontwikkelt, produceert en vermarkt ingrediënten in poedervorm als geëncapsuleerde oliën en vetten, essentiële vetzuren (Omega-3 en -6), creamers en gedroogd melkschuim, gericht op de
voedingsmiddelenindustrie van instant dranken, verrijkte voeding, soepen, sauzen, kindervoeding en bakkerijproducten. Friesland Foods Kievit biedt internationale relaties maatwerk op het gebied van service, product en proces- en applicatietechnologie.


---
____________________