Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 15-03-2007

Nooit pincode doorgeven!

ASSEN Met enige regelmaat komen bij de politie meldingen binnen van een inbraak of insluiping in een woning, waarbij de bankpas gestolen is. Vaak wordt dan, voordat de diefstal is ontdekt, telefonisch contact gezocht met het slachtoffer. Met een smoes wordt deze dan bewogen tot het noemen van de pincode, en vervolgens wordt de rekening leeggehaald. Ondanks de vele waarschuwingen die onder andere door de politie worden gegeven, blijken regelmatig mensen hun pincode te geven. De politie waarschuwt om nooit, en aan niemand, telefonisch de pincode door te geven. Ook niet aan de man of vrouw die zich uitgeeft als medewerker van de bank. Er is geen enkele bank die op deze manier te werk gaat. Als er telefonisch om de pincode wordt gevraagd, is het altijd met kwade bedoelingen. Deze week overkwam een 76-jarige vrouw uit Annen iets dergelijks. Ze zwichtte voor de gladde praatjes van de stem aan de andere kant van de telefoon, en even later was er bedrag van enkele honderden euros van haar rekening gehaald.

Boete voor mest uitrijden na milieuvlucht

Woensdagmiddag zagen agenten van het regionaal milieuteam van Politie Drenthe dat in Alteveer een boer mest uitreed op grasland, in strijd met de geldende regels. Meteen na de vlucht werd hij met een bezoek vereerd en kreeg een proces-verbaal aangezegd. Tijdens de vlucht werd vastgesteld dat de man de mest niet emissiearm uitreed, iets dat niet is toegestaan.

Alert optreden brandweer en politie voorkomt brand

ASSEN Donderdagmorgen heeft de politie aan de Ellen twee mannen aangehouden die dreigden hun woning in brand te steken. Naar aanleiding van een uitspraak van een rechter ging een deurwaarder naar de woning om de twee bewoners, een 64-jarige man en zijn 34-jarige zoon, uit de woning te zetten. Dat gebeurde in aanwezigheid van de politie, zoals gebruikelijk. Ter plaatse wilden de twee niet meewerken aan hun uitzetting. Ze dreigden de boel in brand te steken en zeiden dat ze terpentine door de woning hadden gesprenkeld. De 34-jarige zoon stak op enig moment in de deuropening zijn jas in brand en vluchtte naar binnen. Daarbij trok hij de deur achter zich dicht. Brandweer en politie renden achter hem aan. De brandende man werd in de woning geblust, en vervolgens aangehouden. Zijn vader, die onder invloed van alcohol verkeerde, wilde de aanhouding belemmeren. Hij werd vervolgens ook aangehouden. Daarbij heeft de politie pepperspray gebruikt. Nadat de twee mannen waren overgebracht naar het bureau, kon de woning in alle rust en zonder gevaar worden ontruimd. Tegen de twee mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-121487)

Politie onderzoekt diefstal navigatiesystemen

EMMEN Woensdagmiddag ontdekte een 43-jarige inwoner uit de wijk Rietlanden te Emmen dat zijn navigatiesysteem uit zijn auto was gestolen. Desondanks dat de auto voor zijn woning stond geparkeerd, is deze onbemerkt open gebroken. Naast het feit dat de gedupeerde zijn navigatiesysteem kwijt is, zit hij ook opgezadeld met een schadepost ten gevolge van het openbreken van zijn auto. (07-121454)

Donderdagmiddag ontdekte een 40-jarige inwoner uit dezelfde wijk uit Emmen dat zijn navigatiesysteem uit zijn auto verdwenen was. De auto stond, niet afgesloten, geparkeerd op de oprit bij zijn woning. De eigenaar had zijn auto een half uurtje uit het oog verloren, dat was kennelijk voor de dader(s) het moment om toe te slaan. (07-121559)

De politie doet onderzoek naar beide zaken. Navigatiesystemen zijn klaarblijkelijk een roofgoed. Het is dus aan te raden om uw navigatiesysteem altijd uit uw auto te halen, net als al uw overige waardevolle spullen.

Inbraak in peuterspeelzaal

WIJSTER Donderdagochtend werd een inbraak in een peuterspeelzaal aan de Burg. Gualt van Weezelplein in Westerbork geconstateerd. Men is via een raam van de peutespeelzaal binnengekomen. Deze was opgebroken tesamen met diverse tussendeuren en kasten. De buit bestond slechts uit een mobiele telefoon ter waarde van ongeveer 100 euro. De politie doet onderzoek naar deze zaak. (07-121454)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.