Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 6 maart 2007

Subsidieverlening
Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidie verleend van EUR 11.344,51 aan de heer B.M.J.A. van Oort, Tramstraat 11a in Nistelrode ten behoeve van de restauratie van het gemeentelijk monument Tramstraat 11a in Nistelrode.

Aanpassing kruising 't Dorp-Schoonstraat
De gemeente heeft opdracht gegeven aan Adviesburo Akertech om schetsontwerpen op te stellen voor de aanpak van de kruising 't Dorp-Schoonstraat. Hiermee wordt beoogd de verkeerssituatie duidelijker en veiliger te maken. Er wordt rekening gehouden met de uitgangspunten van het verkeersstructuurplan.

Verordening activering en reïntegratie 2007
Aan de raad wordt voorgesteld om in de vergadering van 19 april 2007 de Verordening activering en reïntegratie 2007 vast te stellen. De Verordening treedt op 28 april 2007 in werking. Deze verordening is een aangepaste versie van de Verordening activering en reïntegratie 2006. Met de Verordening activering en reïntegratie 2007 is het mogelijk om mensen die uit de uitkering stromen een premie toe te kennen en deze in een keer uit te betalen. In de Verordening activering en reïntegratie 2006 is het ook mogelijk om een premie toe te kennen aan mensen die uitstromen uit de uitkering maar moest deze premie in twee keer uitbetaald worden.

Molen Vorstenbosch
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten Molenmakersbedrijf gebr. Coppes de uitvoering van de restauratie van molen Vorstenbosch te gunnen en heeft tevens Molenmakersbedrijf gebr. Coppes opdracht verleend de restauratie uit te voeren op basis van de uitgebrachte prijsopgave d.d. 18 september 2006.

Verordening VROM starterslening
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de Verordening Vrom Starterslening en de Gemeentelijke Uitvoeringsregels Vrom Starterslening en legt deze, ter vaststelling, voor aan de gemeenteraad.
Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de wijzigingen aangebracht in de Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling en legt deze, ter vaststelling, voor aan de gemeenteraad.

Wijziging Brandbeveiligingsverordening
Aan de raad wordt op 19 april 2007 voorgesteld om, mede in het kader van deregulering, de Brandbeveiligingsverordening Bernheze 2007 vast te stellen. De Brandbeveiligingsverordening regelt het brandveilig gebruik van inrichtingen, die geen bouwwerk zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld (feest)tenten, terreinen, markten, kermissen, braderieën. Om uitvoering te kunnen geven aan de Brandbeveiligingsverordening zijn de nota's `Brandveiligheid tijdens Evenementen', de `Handreiking Brandveiligheid Kampeerterreinen' en het aanvraagformulier voor een tijdelijke gebruiksvergunning vastgesteld.