Ingezonden persbericht

Rotterdam, 2 maart 2007

Uitnodiging presentatie Motel Mozaïque 2007 / Jamie T. en The Hold Steady

Donderdag 15 maart 2007 vanaf 20:00 uur vindt de jaarlijkse Club Mozaïque plaats die in het teken staat van de presentatie van het Motel Mozaïque festival 2007. Dit gebeurt bij het Rotterdamse kunstenaarscollectief Cucosa (onder Station Hofplein). Tijdens deze avond presenteren de makers van Motel Mozaïque het programma van de zevende editie van het kunstenfestival waarbij de kunstdisciplines muziek, theater, beeldende kunst en film aan bod komen, evenals het slaapproject, de gidsentochten en de uitbreiding van de festivallocaties.

Tevens zijn de Engelse artiest Jamie T. en de Amerikaanse band The Hold Steady toegevoegd aan het programma.

'The Eternal Children' gidsentocht

Op 15 maart wordt tijdens een gidsentocht de lange versie van de documentaire 'The Eternal Children' vertoond. Deze handelt over CocoRosie, Antony & The Johnsons en Vashti Bunyan - stuk voor stuk artiesten die op eerdere edities van Motel Mozaïque stonden - en Devendra Banhart. De maker van de film, popjournalist/filmmaker David Kleijwegt, leidt zijn film in en staat open voor vragen van het publiek. Kleijwegt is tevens aangetrokken als filmprogrammeur van Motel Mozaïque. Het betreft hier een gidsentocht voor een klein gezelschap, dus indien u deze wilt bijwonen dient u zich aan te melden per e-mail naar derrick@motelmozaique.nl

Slapen in Kunst 2007

Al vanaf de eerste editie in 2001 biedt Motel Mozaïque de bezoekers de mogelijkheid om te blijven slapen in speciaal voor Motel Mozaïque ontworpen kunstwerken en/of op bijzondere locaties in Rotterdam. Tijdens dit 'Slapen in Kunst' project sliepen de gasten eerder al in boomhutten, in etalages in de Rotterdamse Van Oldenbarneveltstraat, in 'Het Gemeentehotel' in Las Palmas en in voertuigen van 'Motel Mobiel' aan de voet van de Erasmusbrug. Vorig jaar sliepen de bezoekers in diverse geloofshuizen als kerken en moskeeën. Wat het slaapproject dit jaar inhoudt wordt tijdens de presentatie bekend gemaakt.

En natuurlijk is er de hele avond de mogelijkheid om kennis te maken en van gedachten te wisselen met publiek, pers, gidsen, vrijwilligers en de makers van Motel Mozaïque.

Programma Persbijeenkomst donderdag 15 maart 2007

20:00 uur Ontvangst
20:15 uur Start presentatie
21:30-22:00 uur Einde

Adres Cucosa: Raampoortstraat 16, 3032 AH Rotterdam (onder Station Hofplein). Route informatie is te vinden op www.cucosa.nl.

Jamie T.

De jonge belofte Jamie T. werd door het Engelse muziekblad NME tot 'One Man Arctic Monkey' gedoopt. De moderne troubadour schudt op zijn debuutalbum 'Panic Prevention' met speels gemak een aanstekelijke, brutale mix van pop, rock, punk, reggae, ska en singer-songwriter uit zijn mouw. En dat met een manier van praten en zingen die doet denken aan Alex Turner (Arctic Monkeys) en Mike Skinner (The Streets). Gisteravond werd Jamie T. bekroond tot Beste Solo Artiest tijdens de jaarlijkse Shockwave NME Awards. In het Londense Hammersmith Palais versloeg hij andere genomineerden als Lily Allen, Jarvis Cocker en Thom Yorke.

The Hold Steady
Een van de grootste bands van de eerste helft van 2007 is zonder twijfel de Amerikaanse rockband The Hold Steady. Hun nieuwe album 'Boys And Girls In America' ontvangt niet anders dan 5 sterren recensies. Eric Corton (Club 3VOOR12) omschrijft hun muziek als volgt: "Goed doortimmerde rockmuziek, met verhalende liedjes die je meenemen in het hoofd en de wereld van zanger Craig. Een scherpe observatie van het alledaagse, gecombineerd met humor en de rauwe realiteit van het leven in de grote stad en van de reizende muzikant."

Festivalwebsite
Meer informatie over bovenstaande aanwinsten voor het festival en de al eerder bevestigde artiesten en kunstenaars is te vinden op de website van het Motel Mozaïque festival 2007: www.motelmozaique.nl/2007

Festivaldata en locaties

Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2007 in Rotterdam op vijf vaste festivallocaties waarvan de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Off_Corso en TENT. bekend zijn. De vijfde locatie wordt spoedig bekend gemaakt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007 E26
Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen E47
Slaapkaart voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt E20
(Deze prijzen zijn exclusief servicekosten)

Deze kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: Bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV-kantoren en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250, 45c/pm) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn dagkaarten en passe-partouts ook verkrijgbaar bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music, Plaatboef en de Rotterdam Store.

Het programma op donderdag 12 en zondag 15 april is gratis toegankelijk.

***