Prof. Grijpink verbonden aan Het Expertise Centrum

15.03.2007 / 08:39 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het expertise centrum

Het expertise centrum

15 maart 2007

PERSBERICHT

Prof. Grijpink verbonden aan Het Expertise Centrum

Den Haag. Met ingang van heden is prof. dr mr J.H.A.M. (Jan) Grijpink toegetreden tot de groep hoogleraren die verbonden is aan Het Expertise Centrum (HEC).

Jan Grijpink (1946) studeerde Economie en Rechten aan de universiteit van Groningen. Na een opleiding Organisatiekunde, behaalde Grijpink in 1997 de doctorsgraad aan de Technische Universiteit Eindhoven op basis van zijn proefschrift Keteninformatisering.

Grijpink is werkzaam als raadadviseur op het terrein informatiestrategie bij de directie Algemene Justitiële Strategie van het ministerie van Justitie en als bijzonder hoogleraar Informatiekunde aan de Faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht. De groep aan HEC verbonden hoogleraren werkt mee in projecten van HEC, treedt op in de opleidingsactiviteiten en verzorgt, indien nodig, de kwaliteitsbewaking.

In 1997 heeft Grijpink het Platform Keteninformatisering opgericht. Keteninformatisering is een praktisch toepasbare theorie die helpt complexe maatschappelijke problemen te analyseren en geschikte informatie-oplossingen te ontwikkelen. De aandacht richt zich op informatisering voor ketenbrede samenwerking tussen veel zelfstandige organisaties die een gemeenschappelijk probleem hebben.

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Platform wordt vandaag ,15 maart, bij HEC het boek Geboeid door ketens gelanceerd. De afgelopen 10 jaar zijn er veel keteninformatiseringsprojecten uitgevoerd. In het boek belichten meer dan twintig ervaren professionals succes- en faalfactoren van grote ketenprojecten.


- Einde bericht-