Politie Amsterdam-Amstelland



Man zwaargewond bij schietpartij / Burgemeester van Leeuwenlaan (15/03/07)

Woensdagavond 14 maart omstreeks 22.00 uur is een 37-jarige man zwaargewond geraakt bij een schietparij op de Burgemeester van Leeuwenlaan. De dader(s) is (zijn) spoorloos.

Rond 22.00 uur troffen agenten het slachtoffer zwaargewond aan op straat. Hij was door meerdere kogels geraakt in bovenlichaam en benen. De schutter is er met een handlanger op een zwarte motor vandoor gegaan en zij zijn nog voortvluchtig. De politie vermoedt dat de schietpartij zich heeft afgespeeld in de relationele sfeer. Bureau Opsporing van district West heeft de zaak in onderzoek. Grote hoeveelheid vermoedelijk cocaïne gevonden bij ontruiming woning / Kleiburg (15/03/07)

Woensdagmiddag 14 maart rond vier uur is een 42-jarige verdachte aangehouden in een woning op Kleiburg. Tijdens een ontruiming van de woning, waarbij de politie assistentie verleende aan een deurwaarder, werd een grote hoeveelheid wit poeder aangetroffen. Het gaat hier vermoedelijk om cocaïne en stoffen waarmee cocaïne wordt versneden. In de woning werden op diverse plaatsen zakken met wit poeder aangetroffen en diverse versnijdingsmaterialen en -gereedschap. In totaal ging het om tientallen kiloâs. In de woning is één persoon aangehouden. De recherche van wijkteam Ganzenhoef onderzoekt de zaak en laat vaststellen of de stof inderdaad cocaïne bevat. Politie arresteert amokmaker die op parkeercontroleur inrijdt / West (15/03/07)

Woensdagavond arresteerden agenten een 49-jarige man die kort daarvoor met zijn bestelbus op een parkeercontroleur van de Dienst Stadstoezicht was ingereden. De ambtenaar kon met een noodsprong ternauwernood het vege lijf redden. Daarna bedreigde de amokmaker het slachtoffer ook nog eens met de dood. Gealarmeerde agenten rekenden de geweldpleger in. De man ontstak in woede omdat hij die dag volgens eigen zeggen ten onrechte een bekeuring had gehad en plotseling werd geconfronteerd met de medewerkers van de dienst die daar volgens hem verantwoordelijk voor was. Hij is na verhoor en een afkoelingsperiode aan het politiebureau heengezonden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.