Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos ondersteunt IBM's initiatief voor Dynamic Warehousing

Nieuwe generatie BI-functionaliteit stelt organisaties in staat realtime inzicht te krijgen in en meer rendement te halen uit hun bedrijfsinformatie

Nieuwegein, 15 maart 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, maakt bekend dat het IBM's nieuwe Dynamic Warehousing-initiatief ondersteunt. Dit helpt klanten om geavanceerde analyses tot een realtimebedrijfsproces te maken en kennis te ontsluiten die verborgen is in zowel gestructureerde als ongestructureerde informatie.

Het initiatief bouwt verder op IBM's verbeterde versie van het DB2 Warehouse en is gebaseerd op de dataserver DB2 9 Viper. Verder omvat het de nieuwe IBM Balanced Warehouse-oplossingen. Dit zijn vooraf geconfigureerde combinaties van software, hardware en opslagtechnologieën die optimaal tegemoetkomen aan diverse dynamic warehousing-behoeften.

"Cognos is in de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij verschillende grote innovaties van IBM. IBM's nieuwste initiatief betekent een belangrijke stap vooruit bij het helpen van organisaties om hun statische data te veranderen in concurrentievoordeel. Klanten in allerlei sectoren zullen hiermee in staat zijn om betere, snellere beslissingen te nemen door de juiste mensen op het juiste moment meer inzicht te bieden in de bedrijfsactiviteiten", zegt Rupert Bonham-Carter, Associate Vice-president of Global Strategic Alliances van Cognos. "IBM's inzet om meer efficiency te bieden in de back-end - ook als het gaat om complexe modellen voor datawarehousing - vertaalt zich naar aanzienlijke voordelen voor klanten aan de front-end. Dit verdient onze ondersteuning en een voortdurende samenwerking."

"IBM werkt samen met belangrijke strategische partners om dit initiatief voor Dynamic Warehousing te lanceren. Het zal onze gezamenlijke klanten helpen om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, de klantenservice opnieuw vorm te geven en nieuwe omzetmogelijkheden te creëren", zegt Karen Parrish, Vice-president of Business Intelligence Solutions bij IBM. "We verheugen ons erop door een continue, nauwe samenwerking met Cognos klanten ongeëvenaarde BI-functionaliteit te bieden boven op geïntegreerde informatie om zo de innovatie te stimuleren, de operationele efficiency te vergroten en IT-risico's te verkleinen."

De samenwerking tussen Cognos en IBM heeft zich in de afgelopen decennia meermaals bewezen door te resulteren in kosteneffectieve, geïntegreerde oplossingen voor wereldwijde bedrijven. Onlangs breidden Cognos en IBM nog hun <:http:>wereldwijde strategische samenwerking uit om klanten te helpen hun bedrijfsprocessen door de hele onderneming heen te integreren en zo beter inzicht te verwerven in de bedrijfsprestaties. De samenwerkingsovereenkomst omvat de gezamenlijke ontwikkeling, marketing en verkoop van op SOA gebaseerde oplossingen om klanten in staat te stellen optimale analyses te maken en zo alles te halen uit best practices voor bepaalde branches.

Tot nu toe hebben de twee bedrijven samengewerkt aan een aantal succesvolle technologieën en oplossingen voor bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn:
* Het bieden van de Unstructured Information Management Architecture (UIMA), een standaard raamwerk voor het doorzoeken en analyseren van tekst in ongestructureerde informatie
* Het introduceren van een aantal gezamenlijke, branchespecifieke oplossingen voor de bankwereld en publieke veiligheid, waaronder het hooggewaardeerde IBM Crime Information Warehouse
* <:http:>Het bundelen van Cognos 8 Workforce Performance als standaard analyse- en rapportageoplossing met IBM's complete reeks outsourcingsoplossingen voor Human Capital Management (HCM), om wereldwijde klanten te helpen problemen rond kennistekorten en vergrijzing aan te pakken

Cognos en IBM blijven zich ook sterk maken om de samenwerking tussen hun producten en platformen verder te verbeteren. Onlangs maakte Cognos <:http:>de ondersteuning van IBM Information Server bekend. Dit stelt klanten in staat om nog meer strategische informatie vanuit verschillende, complexe omgevingen te ontsluiten met Cognos 8 BI.

Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.