Gemeente Utrecht

Datum: 15 maart 2007, 21.45 uur

Gezamenlijk persbericht van Gemeente Utrecht, Politie en Openbaar Ministerie

Stille tocht in Ondiep rustig verlopen

De stille tocht ter nagedachtenis van het slachtoffer van het schietincident van afgelopen zondag 11 maart is rustig verlopen. Naar schatting van de organisatie namen tussen 2.000 en 2.500 personen deel aan de tocht. De tocht werd georganiseerd door familie en vrienden van het slachtoffer, die ook de eerste verantwoordelijkheid voor een ordelijk verloop namen.

Vooraf riepen zowel de organisatoren als burgemeester Brouwer op om de stille tocht waardig te laten verlopen en de deelnemers hebben daar gehoor aan gegeven. Namens het college van burgemeester en wethouders namen loco-burgemeester Harm Janssen en wijkwethouder Rinda Den Besten deel aan de tocht. Burgemeester Brouwer-Korf nam zelf niet deel aan de tocht aangezien zij het veiligheidsoverleg over het verloop van de tocht moest coördineren. Wel bezocht zij voorafgaand aan de tocht de organisatoren en de familie van het slachtoffer. De burgemeester: "Ik ben blij dat de tocht waardig is verlopen en hoop dat het beeld van de wijk Ondiep dat ontstaan is hiermee positief wordt bijgesteld. Dat verdienen de wijk en de bewoners."

Twee aanhoudingen

De ordedienst van de organisatie en de politie hoefden nauwelijks in actie te komen. De organisatie droeg één persoon over aan de politie omdat deze zich wanordelijk gedroeg. Na afloop van de tocht werd een tweede aanhouding verricht voor bedreiging.

Maatregelen blijven van kracht

De situatie in en rondom de wijk Ondiep is op dit moment rustig. Na de stille tocht is de wijk weer afgesloten, de toegang tot de wijk blijft gereguleerd zoals dat de afgelopen avonden het geval was. De veiligheidsmaatregelen hebben de afgelopen dagen resultaat gehad. Voor gemeente, politie en OM staan rust en de veiligheid van de wijk en bewoners voorop, daarom blijven deze maatregelen vooralsnog van kracht. De komende dagen wordt per dag bekeken of de maatregelen aangepast kunnen worden.

Noot voor de media

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Bestuurscommunicatie Gemeente Utrecht, 06.525.353.78