Universiteit van Amsterdam

Duitse Nachten: Sven Ratzke and Guests
Donderdag 16 maart - vrijdag 17 maart 2006

De Duits-Nederlandse entertainer Sven Ratzke heeft Duitsland vorig jaar volledig opnieuw op de kaart gezet. Voor zijn Duitse Nachten in de Sugar Factory in Amsterdam liet hij grote sterren en nieuw talent uit Berlijn en de rest van het oosterbuurland naar Amsterdam komen. En hij heeft laten zien: Duitsland is sexy!

In zijn nachtclub presenteerde Ratzke, die volgens de Volkskrant 'het enfant terrible van de showbizz' is, de meest uiteenlopende artiesten en acts. Er was een zingende Tatort- inspecteur, underground chansonniers, een socialistisch kinderkoor en een Turkse Hitler. Een gevarieerder programma bestaat niet. Ratzke bleek zelfs een Nederlandse ster als Theo Maassen tot de Duitse taal te kunnen verleiden. Aangezien de 'Duitse Nachten' elke keer weer lang van te voren waren uitverkocht, is Ratzke er deze keer twee dagen achter elkaar! Op 16 en 17 maart 2007 presenteert hij de grote sterren van het circus en variété uit Berlijn: slangenvrouwen, trapeze artiesten, hula hup virtuozen, zwaardsliksters, mannelijke buikdansers, dwergen, reuzen een muizenpeepshow en nog veel meer.
Ratzke en zijn band zorgen voor een muzikaal intermezzo. Het wordt dus als vanouds: eenmalig en vooral sexy! Na afloop van de show kunt u verder in de Duitse sfeer swingen op de muziek van DJ's uit Berlijn.

16 en 17 maart 2007, aanvang 21.00 uur (toegang vanaf 20.00 uur).
Locatie: Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam. Foto: Hanneke Kuijpers

Kaartverkoop

Kaartverkoop vindt plaats bij het Amsterdams Uitburo. De entree bedraagt 13 ( 5 voor studenten). De Duitse Nachten worden mede georganiseerd door het aan de UvA gelieerde Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Amsterdam en Sven Ratzke Theaterproducties.