Officiële opening pand Waterschap Rivierenland op vrijdag 16 maart 2007

Na een periode van ruim twee jaar zijn de bouwactiviteiten rond het nieuwe kantoor van Waterschap Rivierenland onlangs afgerond. Op vrijdag 16 maart 2007 wordt het kantoor, dat is gevestigd aan de Blomboogerd 1 in Tiel, officieel geopend. De openingshandeling wordt verricht onder aanvoering van de Commissaris der Koningin van de provincie Gelderland, de heer Cornielje. Om 15.00 uur zal hij samen met de burgemeester van Tiel, de heer De Vreeze, de burgemeester van Gorinchem, de heer IJssels en directeur Watersysteem van het waterschap, de heer Bakker, een serie vanvier unieke kunstwerken onthullen die speciaal voor Waterschap Rivierenland werden ontworpen.

Modern en duurzaam
Openheid en transparantie zijn belangrijke karakteristieken van de centrale huisvesting van Waterschap Rivierenland. Het nieuwe kantoor is ontworpen en ingericht op basis van een modern kantoorconcept waarin samenwerking centraal staat. Daarnaast is het kantoor, dat werd ontworpen door architect Peter Zandbergen, gebouwd volgens de principes van duurzaam bouwen en multifunctioneel ruimtegebruik. Mede daarmee wordt de professionaliteit en toekomstvisie van Waterschap Rivierenland ook in de nieuwbouw weerspiegeld.

De kunst van het samenwerken
Naast het kunstwerk van de hand van beeldend kunstenaar Désirée Tonnaer, worden tijdens de besloten openingsceremonie drie andere kunstwerken onthuld. Eén van de bijzondere kunstwerken werd ontworpen en ontwikkeld door de buitendienstmedewerkers van Waterschap Rivierenland. De vier kunstwerken symboliseren `de kunst van het samenwerken', het centrale thema van de officiële openingsceremonie. Het gaat hier om de samenwerking binnen het waterschap zelf, met de omgeving, en met de 4 provincies en de 38 gemeenten in het werkgebied van het waterschap.

Open huis
Op zaterdag 31 maart 2007 heeft het publiek de mogelijkheid het nieuwe kantoor van waterschap Rivierenland te bezichtigen. Het Open Huis zal plaatsvinden van 12.00 uur tot 16.00 uur.