Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Boom planten tijdens Nationale Boomfeestdag

In het kader van de 50e Nationale Boomfeestdag doet stadsdeel ZuiderAmstel mee aan de boomplant estafette in Amsterdam. Stadsdeelwethouder Henk Boes gaat met jongere en oudere bewoners van het stadsdeel twee nieuwe bomen planten.
Op vrijdag 16 maart om 10.30 uur plant Boes samen met leerlingen van basisschool de Atlant een boom op de President Kennedylaan. Bewoners van de Buitenhof doen dat op woensdag 21 maart om 10.30 uur op het grasveld langs de Europaboulevard.

Op de President Kennedylaan achter het beeld van Kennedy wordt een herdenkingsboom, de Anna Paulowna boom, geplant. Dit is een boom die in het voorjaar bloeit met blauw/violette bloemen. Op de Europaboulevard krijgt een Amberboom een nieuwe plek.

50 jaar boomfeestdag
De boomplant estafette is onderdeel van het 50-jarig jubileum van de Nationale Boomfeestdag op 21 maart 2007. Vanaf 26 februari tot en met 20 maart 2007 worden bomen geplant in heel Amsterdam. Op 21 maart wordt de estafette afgesloten in IJburg met diverse festiviteiten. Het doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen kennis en respect voor bomen in hun directe leefomgeving bij te brengen, door ze te leren dat bomen een belangrijk element vormen in de natuur.

Meer informatie over de Nationale Boomfeestdag is te vinden op de website www.boomfeestdag.nl