Amsterdam Oud Zuid


Oost West, thuis best?

Oost West, thuis best? is dit jaar het thema van het Babelfestival in het Ostadetheater. Mooie en originele theatervoorstellingen, concerten en films geven een beeld van de migratie van en naar de voormalige Sovjet-Unie en Oost-Europa. Het theaterfestival duurt van vrijdag 16 tot en met zondag 25 maart.

Het Babel Theaterfestival vindt ieder jaar plaats in het Ostadetheater. Theatermakers en andere kunstenaars laten zien hoe zij tegen het thema migratie aankijken.

Eliane Attinger directeur van het Ostadetheater:

"Emigratie bestaat al eeuwen en is een fenomeen dat iedereen kan overkomen. Deze editie van het Babelfestival gaat zowel over emigranten die vanuit Rusland en Oost-Europa hier zijn gekomen, als Nederlanders die daarheen zijn gegaan. Tegenwoordig worden vooral de negatieve aspecten van migratie benadrukt. Denk aan de angst voor Poolse bouwvakkers. Maar migratie is niet alleen ellende, het is ook een kans. Voor beide landen kan het een verrijking zijn."

Ostadetheater Babelfestival 2007

Programma
Naast toneel biedt het gevarieerde festivalprogramma Russische liederen, verhalen over `Siberische Hollanders', een familievoorstelling over sprookjes uit het oude Rusland en nog veel meer. Twee voorstellingen worden speciaal aanbevolen door Attinger. In Paradijs met korting vertelt de Georgische kunstenares Nino P. het verhaal van haar inburgering. Het archief van overtollige kennis, kafkaiaans bewegingstheater door Karina Holla, gaat over hoe de staat met moderne techniek het individu onder controle houdt.

Het Babelfestival vindt ook dit jaar weer voor een deel buiten het Ostadetheater plaats. Er zijn verschillende concerten in buurthuizen. In Rialto worden films vertoond over de Roma, de `eeuwige migranten' en hun zigeunermuziek.

Het Ostadetheater en het Babelfestival worden gesubsidieerd door Stadsdeel Oud-Zuid en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Kijk voor het volledige programma op www.ostadetheater.nl.

Babelfestival: Oost West, thuis best?

Vrijdag 16 t/m zondag 25 maart

Ostadetheater

Van Ostadestraat 233d

www.ostadetheater.nl

Telefoon 020 671 2417