Gemeente Oirschot

Gemeente Oirschot, Hurks en WBO bereiken overeenstemming Leefdael

Op donderdag 15 maart 2007 kwamen de gemeente Oirschot, het Woningbedrijf Oirschot en Hurks Bouw en Vastgoed bijeen om een contract te tekenen voor het project Leefdael. De gemeente gaat afspraken aan met het Woningbedrijf over het perceel van de oude Rabobank en met Hurks over het perceel van de oude Enck. Het is een heuglijk moment, omdat het project nu echt van start kan gaan!

Op de twee percelen worden in totaal ruim 80 nieuwe appartementen gebouwd met een ondergrondse parkeerkelder. Deze appartementen zijn grotendeels bedoeld voor de verhuur. Het huren van een appartement in Leefdael biedt ook de mogelijkheid om zorg af te nemen van het nabij gelegen verzorgingstehuis Sint Joris. Daartoe wordt in het complex de nodige zorgruimte ten behoeve van St.Joris gebouwd.

De heer G. van de Ven van Hurks Bouw en Vastgoed tekende een contract met de gemeente om afspraken te maken over het perceel waar vroeger de oude Enck stond. De heer H.van Steensel van het Woningbedrijf Oirschot tekende een contract met afspraken over het perceel van de vroegere Rabobank. Vanuit de gemeente zijn de wethouders Piet Smits en Ted van de Loo aanwezig om het contract te ondertekenen. Zowel het Woningbedrijf als Hurks Bouw & Vastgoed zijn de trekkers van hun eigen bouwprojecten.

Nu deze contracten getekend zijn wordt de voorbereidingsprocedure zo snel mogelijk afgerond. Wanneer deze procedure achter de rug is kunnen de twee partijen ook de bouwvergunningen aanvragen.