Gemeente Hengelo

Meer samenwerking in Twente bij ondersteuning ouders

De gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo en hebben op 15 maart in Hengelo een conferentie gehouden over dit nieuwe opvoedondersteuningsprogramma Triple P, dat in Australië al 25 jaar met succes wordt gebruikt. Van de ruim 240 deelnemers aan de conferentie geeft 94% aan dat kinderen en ouders baat zullen hebben bij de invoering van dit programma.

Ondersteuning van verschillende instellingen

Het voordeel voor ouders is dat zij van de verschillende instellingen op gelijke wijze advies en ondersteuning zullen krijgen, als zij vragen hebben over de opvoeding van hun kind. Op dit moment is er veel versnippering in het aanbod voor opvoedondersteuning. Voor ouders is het niet altijd makkelijk de weg te vinden als zij eenvoudige of soms meer ingewikkelde vragen hebben over de opvoeding van hun kind.

Samenhangend systeem

Ook kan het zijn dat de verschillende instellingen verschillende adviezen geven of verschillende termen gebruiken. Door te kiezen voor de uitgangspunten van Triple P zal er in Twente straks een samenhangend systeem ontstaan voor de verschillende vormen van opvoedondersteuning.

Almelo, Hengelo en Enschede willen samen met de overige Twentse gemeenten en de uitvoerende instellingen onderzoeken op welke wijze dit succesvolle programma in de regio kan worden ingevoerd. In samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten zal bij de minister van Jeugd en Gezin worden aangedrongen op een verdere ontwikkeling van Triple P in Nederland.Het feit dat 88% van de deelnemers van de conferentie denkt dat de invoering van Triple P een positieve uitwerking zal hebben op de samenwerkingsmogelijkheden, biedt veel kansen op succes.

Van links naar rechts: Jaqueline van Rijn, regiocoördinator Triple p 's Hertogenbosch
Geraldien Blokland, projectleider Triple p Nederlands Jeugd Instituut (NJI)
Pim van Hulst, beleidsmedewerker gemeente Enschede Gerard Teunissen, directeur Jarabee Jeugdzorg in Twente