Politie Hollands Midden

Datum: 16 maart 2007

Lisse Aanhoudingen na baldadig gedrag De politie heeft donderdagmiddag, 15 maart, na een melding een 17 jarige jongen uit Lisse en een 23 jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. De twee zouden nabij het Blokhuis al bier drinkend stenen hebben gegooid richting de winkels en op daken. Daarbij sneuvelden twee dakpannen van een winkel. Ook zag een getuige hoe de verdachten een andere jongen achterna liepen. Een van hen sloeg en schopte de jongen waarna het slachtoffer een supermarkt in vluchtte. De politie hield de twee na een korte achtervolging aan op de Kanaalstraat.

Koudekerk aan den Rijn Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft deze week twee mannen van 22 jaar uit Voorschoten en Leiden aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Mede door sporenonderzoek kwam de politie op deze verdachten uit. Vrijdagnacht 1 december werd ingebroken in het bedrijf aan de Dorpsstraat. Een getuige hoorde gestommel en zag twee personen op het dak rennen. De politie werd direct gewaarschuwd. De verdachten hadden de kluis uit het bedrijf gestolen en waren ondertussen weggereden met een auto. De verdachten worden vrijdag 16 maart voorgeleid bij justitie.

Leiderdorp Verkeersongeval Donderdag 15 maart omstreeks 06.20 uur vond op de kruising Torenwacht/Buitenhoflaan een verkeersongeval plaats. Een 18 jarige automobiliste uit Leiderdorp reed over de Torenwacht in de richting van de Buitenhoflaan. In de bocht zag de bestuurster vermoedelijk een bromfietser over het hoofd doordat deze geen verlichting voerde. De man, een 41 jarige Leiderdorper, werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen Verdachten van heling aangehouden De politie heeft woensdagavond, 14 maart, twee mannen van 20 en 23 jaar uit Gouda en een man van 20 jaar uit Moordrecht aangehouden op verdenking van heling. Een getuige zag hoe inzittenden van een auto een laptoptas in een container op de Prins Hendrikstraat weggooiden. Dit werd gemeld aan de politie waarna de auto in de omgeving werd staande gehouden. In de auto trof de politie een mobiele telefoon aan die naar later bleek van diefstal afkomstig was. De telefoon werd woensdag 14 maart tussen 17.30 en 18.00 uur uit een auto op het Koningin Wilhelminaplein gestolen nadat één van de autoruiten was ingegooid. Ook de laptoptas bleek uit deze auto gestolen te zijn. De politie wil in contact komen met getuigen van deze auto-inbraak. De auto stond ten tijde van de inbraak tegen de zijgevel van de Albert Heijn. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Waddinxveen Verkeersongeval Donderdag 15 maart omstreeks 13.30 uur vond op de Kanaaldijk een aanrijding plaats tussen een automobilist en een bromfietser. Een 34 jarige bromfietser uit Gouda stak vanaf het fietspad de rijbaan over om richting fabriek Schuttelaar te rijden. De bromfietser reed vlak voor een vrachtwagen langs welke vanaf de rotonde kwam. Hij werd echter geschept door een auto die uit de richting van de Coenecoopbrug reed. De bromfiets werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda. De automobilist, een 64 jarige plaatsgenoot, bleef ongedeerd.

Gouda Slachtoffer verkeersongeval overleden De 28 jarige bestuurder uit Gouda die dinsdagavond, 6 maart, zwaar gewond raakte na een aanrijding, is woensdag 14 maart overleden in het ziekenhuis. De Gouwenaar raakte die dinsdagavond door nog onbekende oorzaak op de Goudse Poort van de weg waarna hij tegen een boom botste. Een 27 jarige inzittende uit Gouda, raakte daarbij eveneens gewond. De bestuurder werd overgebracht naar het UMC waar hij woensdag overleed.

Moordrecht/Nieuwerkerk a/d Ijssel Controles snelheid: bijna 400 bekeuringen! Zevenhuizen-Moerkapelle In verband met diverse klachten van burgers en afspraken met de gemeenten zijn er in Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle op 12, 13 en 14 maart op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. Een te hoge snelheid blijkt een belangrijke oorzaak te zijn bij verkeersongevallen. Tijdens de controles werden bijna 400 bestuurders betrapt op het te hard rijden, dat is ongeveer 1 op de 6 bestuurders. Zij kunnen de komende tijd een acceptgiro op de deurmat verwachten. De controles vonden plaats op: Middelweg (50 km/u) te Moordrecht: 569 passanten; 132 bekeuringen. 's Gravenweg (30 km/u) te Nieuwerkerk aan den IJssel: 300 passanten: 130 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 58 km/u. Europalaan (50 km/u) te Nieuwerkerk aan den IJssel: 735 passanten: 45 bekeuringen. Zuidplaslaan (50 km/u) te Nieuwerkerk aan den IJssel: 233 passanten: 8 keuringen, hoogst gemeten snelheid 62 km/u. Zuideinde (80 km/u) te Zevenhuizen: 244 passanten, 34 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 127 km/u. Noordeinde (50 km/u) te Zevenhuizen: 330 passanten, 39 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 93 km/u. De komende weken worden er nog meer controles op verschillende plaatsen / tijden binnen de genoemde gemeenten gehouden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --