Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 16-03-2007

Auto-inbrekers aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft donderdagmorgen om 08.20 uur twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor betrokkenheid bij auto-inbraken.

Een getuige had de verdachten zien rijden in de Componistenwijk en waarschuwde de politie. De agenten zagen de mannen rijden op de Gildetrom en controleerden de auto. Hierbij troffen zij een hoeveelheid inbrekersgereedschap, autoradios en navigatieapparatuur aan. Twee van de aangetroffen radios bleken twee dagen geleden te zijn gestolen uit autos op de Ravelstraat en de Chopinstraat.

De verdachten, 18 en 21 jaar oud en afkomstig uit Litouwen, werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Onder invloed

DOORN/RHENEN De politie heeft donderdagavond 15 maart en vrijdagmorgen 16 maart twee verdachten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén van hen werd ingesloten omdat hij het stopteken negeerde en inreed op een politieagent.

Een 41-jarige inwoner van Maurik werd om 21.40 uur gecontroleerd op de Leersumsestraatweg toen hij daar op zijn motorfiets reed. Hij blies 995 ug/l op de ademtestapparatuur en moest zijn rijbewijs inleveren.

In de nacht om 00.30 uur werd op de Cuneraweg in Rhenen een 20-jarige inwoner van Rhenen aangehouden toen hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Toen een agent hem een stopteken gaf reed hij echter door. De agent moest opzij springen om niet door de auto geraakt te worden waarna de politie hem achtervolgde tot aan zijn woning. Hier kon hij worden aangehouden en overgebracht worden naar het politiebureau. Hij blies 405 ug/l op de ademtestapparatuur en werd ingesloten. De verdachte raakte ook zijn rijbewijs kwijt omdat hij beginnend bestuurder was.

In beide gevallen maakt de politie proces-verbaal op.