Gemeente Leeuwarden

16 maart 2007

Bijzondere kunstopstelling in Stadhuis

In opdracht van de gemeente Leeuwarden heeft beeldend kunstenaar Minne Hoekstra een tentoonstelling samengesteld van Leeuwarder kunstenaars. De kunstopstelling toont divers werk van Leeuwarder kunstenaars die verbonden zijn aan het kunstenaarscollectief Stichting De Arendstuin. Het is zeldzaam dat de werken in een gezamenlijke presentatie te zien zijn. De kunst wordt vanaf 16 maart tot en met 31 mei geplaatst in de kamer van wethouder cultuur Yvonne Bleize in het Stadhuis.

De gemeente gaf aan Minne Hoekstra de opdracht om vanaf september 2006 tot en met december 2007 een vijftal kunstopstellingen te organiseren. Dit is de tweede in de reeks en toont werk van o.a. Dirk H. de Boer, Jet Mous, Anneke Soldaat en Issi Cats. De exposities in 2007 zullen allemaal in het teken staan van werk van Leeuwarder beeldend kunstenaars en kunstenaarscollectieven.

De eerste expositie werd gehouden tijdens de open monumentendag op 9 september 2006 en was een foto-expositie. De foto's toonden de huidige bewoners van de monumenten rondom het Stadhuis.


Noot voor de redactie,