Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 16-03-2007

Bromfietser licht gewond
ASSEN Een 20 jr. bromfietser uit Assen raakte donderdagavond licht gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Dr. Nassaulaan met het Van der Feltzpark in Assen. Een 56 jr. automobiliste uit dezelfde plaats sloeg op de kruising linksaf en liet de haar tegemoetkomende bromfietser niet voor gaan. De bromfietsbestuurder in voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Motorrijder over vluchtheuvel
VALTHERMOND Een 24 jr. motorrijder uit Nieuw Buinen raakte donderdagavond gewond toen hij op de Drentse Mondenweg in Valthermond met zijn motor over de kop vloog. De man haalde een voor hem rijdende auto in en heeft kennelijk de vluchtheuvel die daar in de weg zit niet gezien. Hij reed over de vluchtheuvel, vloog over de kop en belandde een eind verder in de berm. Met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

Verkeerde correctie
GEESBRUG Een verkeerde stuurcorrectie zorgde er donderdagavond voor dat in Geesbrug een 54 jr. vrouw uit Zwinderen tegen een boom botste. Ze kwam met de wielen van haar auto in de berm, probeerde te corrigeren maar deed dit zodanig verkeerd dat ze aan de andere kant van de weg tegen een boom botste. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Bromfietser bekeurd
EELDE Een 17 jr. bromfietser uit Eelde is donderdagavond door de politie bekeurd voor een aantal overtredingen. De jongeman reed zonder achterlicht en zonder kentekenplaat over de Esweg in Eelde. Toen de politie hem controleerde bleek bovendien dat hij gedronken had (0,7 promille). In totaal leverde hem dit boetes op van 195,-. Daar kan nog een bedrag bijkomen als hij niet kan aantonen dat zijn bromfiets verzekerd is. Tot zolang staat de bromfiets achter het politiebureau.

Automobilisten bekeurd voor rijden over fietspad ROLDE Op de Asserstraat in Rolde bekeurde de politie donderdagmiddag 13 automobilisten voor het rijden over het fietspad. De weg is daar afgezet voor wegwerkzaamheden.

Fietsendieven aangehouden na melding getuige
EMMEN Op de Parallelweg in Emmen hield de politie donderdagavond twee jongens van 14 en 15 jr. uit die plaats aan. De jongens liepen daar met een (afgesloten) damesfiets die ze kort daarvoor hadden gestolen bij het busstation. Een getuige zag dit en belde de politie. De jongens bekenden de diefstal. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De fiets staat in afwachting van een aangifte door de eigenaar op het politiebureau.

Politie speurt bromfietsdieven op
EMMEN Na wat speurwerk en een poosje posten hield de politie donderdagavond op de Hoofdstraat in Emmen een 16 jr. bromfietsdief uit die plaats aan en kon ze de gestolen bromscooter teruggeven aan de eigenaresse. Een tweede, eveneens 16 jr. verdachte uit Emmen, ging er vandoor maar werd later door zijn vader naar het politiebureau gebracht. De twee jongens hadden op het kermisterrein aan het Valkenveld een bromscooter gestolen. De 17 jr. eigenaresse had vergeten de sleutels uit het contactslot te halen. Speurwerk van de politie leidde naar de Hoofdstraat waar de gestolen bromscooter werd aangetroffen. Agenten gingen in de buurt van de geparkeerde scooter staan posten en na ongeveer 20 minuten resulteerde dit in de aanhouding. Beide verdachten bekenden de diefstal. Na verhoor zijn de twee jongens in vrijheid gesteld en overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Schuur in brand
GROLLOO Vrijdagmorgen tegen 05.30 uur vloog door nog onbekende oorzaak een gedeeltelijk houten schuur naast een boerderij aan de Hoofdstraat in Grolloo in brand. Bewoners ontdekten zelf de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de boerderij. Mogelijk dat de brand is ontstaan door een elektrisch apparaat. Een schadebedrag is niet bekend.

Verkeerscontrole
MIDDEN-DRENTHE Tijdens verkeerstoezicht in deze gemeente bekeurde de politie donderdag zes automobilisten. Eén keer omdat de lading van een aanhanger niet goed was vastgemaakt en op de weg dreigde te vallen. Verder voor het rijden met een aanhanger zonder dat er een kentekenplaat op zat en voor het rijden met een aanhanger zonder hulpkoppeling. Twee automobilisten zijn bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid en één voor het parkeren op een groenstrook.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.