Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 12 2007

Mag ik even een maatje meten in uw tuin?

Deze vraag kan de komende tijd aan u gesteld worden als u in de gemeente Mook en Middelaar woont. In deze en enkele omringende gemeenten vindt een bijhoudingsronde plaats voor de Grootschalige Basis Kaart Nederland (GBKN).

De GBKN is de meest gedetailleerde topografische basiskaart van heel Nederland. De eerste aanzet voor deze kaart is vastgelegd in een Koninklijk Besluit in 1975. Het idee erachter is dat er één Basiskaart beschikbaar is die door meerdere partijen gebruikt wordt om hun eigen beheerszaken op uit te voeren (leidingen, grenzen, uitbreidingsplannen, enz.). Dit kunnen nutsbedrijven, Kadaster,

Waterschappen en gemeenten zijn. In Noord-Brabant en Limburg wordt deze kaart gemaakt en bijgehouden door de Stichting GBKN-Zuid.

Op dit moment vindt een bijhoudingsronde plaats in uw gemeente. Dit betekent dat door middel van landmetingen informatie aan de kaart wordt toegevoegd. Deze metingen zijn uitbesteed aan een Ingenieursbureau. In onze gemeente is dat het bureau: ARCADIS Ruimtelijke Informatie. De metingen kunnen niet altijd op openbaar terrein plaatsvinden en soms is het nodig om metingen te doen op uw terrein. De medewerker van het Ingenieursbureau zal aan u toestemming vragen wanneer een meting in uw tuin gewenst is. Graag wil de Stichting GBKN-Zuid uw medewerking hiervoor vragen. De medewerkers van het Ingenieursbureau kunnen zich desgewenst aan u legitimeren. De bijhoudingsronde vindt plaats in 2007 maar ook daarna zal het bureau de veranderingen blijven opmeten.

Wilt u meer informatie over de GBKN dan kunt u via Internet de site van het Landelijke Samenwerkings Verband GBKN raadplegen. Het adres is: www.GBKN.nl. In de rubriek "regionale organisatie" kunt u kiezen voor informatie over de Stichting GBKN-Zuid.

Groen tuinafval goedkoper inleveren

Vanaf woensdag 21 maart a.s. kan groen tuinafval bij de milieustraat aangeleverd worden tegen een gereduceerd tarief. Voor alle afvalstromen (met uitzondering van de gratis stromen zoals o.a. glas en papier) betaald u een eenduidig tarief van 0,13 per kg. Vanaf 21 maart wordt echter voor tuinafval 0,05 per kg. gerekend. Dit om het scheiden van afval nog meer te stimuleren.

Het aanleveren van tuinafval moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

* Groen tuinafval moet afzonderlijk van ander afval worden aangeleverd. Wordt dit gemengd op bv een aanhanger aangeboden dan wordt ook voor groen tuinafval 0,13 per kg berekend.
* Groen tuinafval betekent al het groene tuinafval dus geen tuinschermen, schuttingen, hekwerken, grond, tegels etc.

Denkt u ook nog aan de mogelijkheid om op 13 april as. snoeihout gratis gebundeld aan de straat te leggen!!

De voorwaarden hiervoor zijn:


* Aanbieden voor 7.30 uur 's morgens

* Takken in bundels gebonden van maximaal 1,50 meter lengte
* Maximale gewicht per bundel 10 kg.

* Géén los afval aanbieden

* Géén gft minicontainers aanbieden.

* Géén zakken met afval aanbieden.

Verkeersplateau Stationsstraat

Hierbij willen wij u nader informeren over het voornemen om een verkeersplateau aan te brengen op de kruising van Stationsstraat, Passionistenstraat en Prinsenweg.

Waarom een verkeersplateau

Met regelmaat is de gemeente verzocht aandacht te schenken aan de verkeersveiligheid van deze kruising. Het doel van dit verkeersplateau is om uitvoering te geven aan de 30 km zone inrichting, de snelheid te verlagen en uiteraard de verkeersveiligheid op deze kruising te verhogen.

Tijdsplanning

Op dit moment wordt de inrichting van het plateau voorbereid. Verwacht wordt dat in april/mei gestart kan worden met de aanleg van dit plateau. Indien de werkzaamheden zijn ingepland zullen wij u via deze pagina nader informeren over de afsluiting van het kruispunt en de duur van de werkzaamheden.

Vragen

Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het bureau Beheer Openbare Ruimte bereikbaar via het algemene telefoonnummer 024-69 69 111.

..

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Bovensteweg nabij 30 nieuwbouw woonhuis

Middelaar:

Heikantseweg 17 gedeeltelijk veranderen van een bijgebouw

Heikantseweg 29 bouw woonhuis

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Landelijke opschoondag, meldt u aan!

Op 24 maart organiseert de Gemeente Mook en Middelaar in samenwerking met Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag 2007. Deze dag staat in diverse gemeenten in Nederland in het teken van opschoonacties en zo ook in onze gemeente. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om samen de Landelijke Opschoondag tot een succes te maken.

De opschoondag begint in onze gemeente om 09.30 uur en eindigt om 12.00 uur. Onze raads- en college doen ook aan deze actie mee. Zij sturen de verschillende wijken aan : wethouder Wienhoven neemt de Lindeboom voor zijn rekening, wethouder Martens is actief in de Toverdans en wethouder Peters werkt die dag in Middelaar. De raadsleden worden ingezet in de overige wijken. De burgemeester zal op verschillende plaatsen de koffie serveren.

We hopen dat in onze gemeente die dag heel veel vrijwilligers op pad zullen gaan, gewapend met bezem en afvalzak, om zwerfafval op te ruimen. Wij roepen iedereen dan ook op om mee te doen en zich aan te melden. Aanmelden kan bij Carola van de Runstraat via tel. nr (024) 69 69 136

Doe mee en noteer 24 maart 2007 alvast in uw agenda!