Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 16 maart 2007

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een groepsverkrachting die onlangs plaatsvond in Breda. In dezelfde stad werd enige tijd geleden ook een vrouw aangerand. Verder laat de politie beelden zien van een inbreker in Vught en in Boxmeer. In Den Bosch werd onlangs een vrachtwagen gestolen en de politie zoekt de daders van een ergerlijke mishandeling in Boxtel.

Groepsverkrachting Breda

In de carnavalsnacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari wordt een 22-jarige vrouw in Breda het slachtoffer van een groepsverkrachting. Het slachtoffer wordt door vijf jonge jongens belaagd en door enkelen van hen verkracht. De politie heeft kort na het misdrijf drie jongens in de leeftijd van 14 en 16 jaar als verdachten in deze zaak
aangehouden. Zij zitten nog vast.

De politie zoekt nog naar de overige twee verdachten. Van een van hen is een compositietekening gemaakt. Verder wordt een oproep gedaan naar een belangrijke getuige: een man die ten tijde van de verkrachting stond te pinnen bij een geldautomaat in de Nieuwstraat.

In deze uitzending worden ook bewakingsbeelden getoond waarop de twee gezochte verdachten staan.

Aanranding Breda

Op woensdagavond 14 februari fietst een jonge vrouw via de Dr. Struijckenstraat en de Mgr. Zwijsenstraat naar de Jan Lighartstraat in Breda. Als ze haar fiets in de berging bij haar woning zet staat ze plotseling oog in oog met een onbekende man. De man probeert haar te verkrachten. Op het gegil van het slachtoffer komt een buurman naar buiten. Daarop neemt de dader de benen. Ook van deze dader is een compositietekening gemaakt.

Inbraak Vught

Op woensdag 28 februari pleegt een man op klaarlichte dag een inbraak in een woning aan de Kerkstraat in Vught. Een alerte getuige ziet de man uit een raam klimmen en zet hem op de foto. Een paar weken eerder gebeurt hetzelfde op het Kerkpad in Boxmeer. Ook van deze verdachte wordt een foto gemaakt. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat.

Diefstal container

Bij een bedrijf aan de Beverspijken in Den Bosch gingen dieven er een tijd geleden met een complete container vandoor. Op bewakingsbeelden is te zien dat de dieven het terrein van het bedrijf oprijden. Binnen vier minuten is de container opgeladen en zijn ze vertrokken.

Mishandeling Boxtel

Voor een man in Boxtel eindigde carnaval met een gebroken neus. Hij fietste maandag 19 februari om twee uur s ochtends naar huis. In Boxtel, op de Tamboer, werd hij door vijf jongens klemgereden. Een van deze jongen sloeg de man zo hard, dat hij bewusteloos raakte en zijn neus brak.

Uitzending

De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 maart om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 20 maart om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting