Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 15 maart

* POLITIE HOUDT VERDACHTEN DODELIJKE SCHIETPARTIJ PERSOONSHAVEN AAN

De politie heeft twee verdachten aangehouden van de schietpartij met dodelijke afloop op de Persoonshaven.
De twee verdachten, een 42-jarige Rotterdammer en een 41-jarige man zonder vaste verblijfplaats, werden gisteren in Rotterdam aangehouden. Donderdagavond 8 maart werd een 32-jarige Rotterdammer in een auto geparkeerd in de Persoonshaven aangetroffen. Hij was door vuurwapengeweld om het leven gekomen. Direct werd een grootschalig rechercheteam van 20 rechercheurs geformeerd die een uitgebreid onderzoek instelde. Dit resulteerde een week later in de twee aanhoudingen. De aanleiding van de schietpartij ligt vermoedelijk in de criminele sfeer. Het onderzoek wordt voortgezet.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ BREITNERSTRAAT AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het rechercheteam heeft in samenwerking met de Belgische politie vanmorgen een man in Luik (België) aangehouden. De man wordt verdacht van de schietpartij aan de Breitnerstraat waarbij een 35-jarige Rotterdammer werd gedood. In de nacht van woensdag 27 december op donderdag 28 december werd het stoffelijk overschot rond half drie naast een personenauto in de Breitnerstraat in Rotterdam-Centrum aangetroffen. Het slachtoffer bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht. Het rechercheteam stelt het onderzoek voort.


* VROUW NIET DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN

Sectie heeft vandaag uitgewezen dat de vrouw die gisteren op de Brittenoord werd aangetroffen, niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Woensdagmiddag werd het slachtoffer in een geparkeerdstaande auto aangetroffen. Sectie en voorlopig onderzoek hebben uitgewezen dat de vrouw vermoedelijk door een overdosis om het leven is gekomen, maar dat van een misdrijf geen sprake is. Om de exacte doodsoorzaak en de identiteit van de vrouw vast te stellen wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE HOUDT INBREKERS NA ZOEKACTIE AAN

BARENDRECHT- Politiemensen van het district Zuid hielden woensdag in de vroege ochtenduren drie mannen aan na een inbraak in een school aan het Middeldijkerplein. Rond drie uur hoorde surveillerend politiepersoneel dat het inbraakalarm van de school afging. Onbekenden bleken de ruit van een school te hebben verbroken, maar werden niet meer aangetroffen. Direct stelde diverse politie-eenheden een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Op diverse locaties in Barendrecht werden de drie verdachten aan de hand van het opgegeven signalement aangehouden. Het drietal, een 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats, een 20-jarige man uit Barendrecht en een 21-jarige plaatsgenoot, werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar het overlijden van een nog onbekende vrouw. In een auto geparkeerd aan de Brittenoord werd woensdagmiddag het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. Vandaag wordt sectie verricht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.


* TAXICHAUFFEUR DRONKEN ACHTER HET STUUR
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield in de nacht van woensdag op donderdag een 55-jarige Rotterdamse taxichauffeur aan die dronken achter het stuur zat. Naar aanleiding van een melding van een passagier van de chauffeur werd een onderzoek ingesteld. Rond tien over half vier werd de auto, met chauffeur op de Posthumalaan aangetroffen. De man die reed voor taxi op maat bleek tijdens de controle drie open flessen rum naast zijn bestuurdersstoel te hebben liggen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar bleek de man 0,7 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Tevens had de man geen rijmap en een chauffeurspas bij zich. Ook hier kreeg hij een proces-verbaal voor.


* DRONKEN AUTOMOBILIST BEBOET
Een 46-jarige automobilist, zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bekeuring gekregen voor het rijden onder invloed. Politiepersoneel controleerde rond kwart voor vijf de man op de Coolsingel. Na de ademanalyse bleek de man 1,7 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de man direct een boete van 930 euro. De man is ingesloten totdat hij de boete kan betalen.