Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Poging diefstal auto

Apeldoorn, 16-03-2007 o Twee tot nu onbekende mannen hebben op vrijdag (16/03) geprobeerd om een auto te stelen die geparkeerd stond voor een garagebedrijf aan de Laan van de Dierenriem. Tijdens de zoektocht door de daders naar de autosleutels sneuvelde een ruit van een toegangsdeur.

Bij de politie kwam de melding van het incident kort voor twee uur s nachts binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de eigenaar van de auto in de zaak aan het werk was toen hij twee mannen met bivakmutsen op zag, die verdacht veel belangstelling voor zijn auto hadden, waarop de eigenaar de politie inlichtte. Op dat zelfde moment vernielde het tweetal in hun zoektocht naar de autosleutels een ruit.

Toen de eigenaar iets naar de beide mannen riep, namen zij de benen en verdwenen zij in een grijze Audi RS 4 Avant in de richting van de Oost Veluweweg. Agenten hebben in de buurt een onderzoek ingesteld, maar beide mannen werden niet meer aangetroffen. De eigenaar van de auto heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen die iets bijzonders hebben gezien dat met het bovenstaande in verband kan worden gebracht, worden verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.