Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans blogt

16 mrt 2007 | Staatssecretaris Timmermans houdt sinds vrijdag een weblog bij. Hij zal daarin regelmatig berichten over zijn reizen, zijn werkzaamheden in Den Haag en Brussel, en (Europese) zaken die hem bezighouden.

"In de eerste dagen voelt het als aan het begin van het wielerseizoen wanneer je twee weken later dan je trainingsmaten weer met trainen begint: het tempo van het peloton is net iets hoger dan je lief is, dus moet je net iets harder trappen dan je zou willen. Maar na een week of zo stel je vast dat je steeds beter in je ritme komt en dat je af en toe zelfs weer even op kop kan rijden". Zo kenschetst Frans Timmermans zijn ervaring in de eerste weken sinds de beëdiging als staatssecretaris voor Europese Zaken.

In zijn eerste weblog doet de staatssecretaris onder andere verslag van de gesprekken die hij in Brussel met een aantal zijn Europese collega's voerde "om een beeld te krijgen van waar we nu staan in de discussie over een nieuw verdrag", en schrijft hij over de gezamenlijke uitdagingen waarvoor de Europese Unie staat.

Het blog is vanaf volgende week maandag ook te lezen op www.NederlandinEuropa.nl. Tegelijk met het weblog van de staatssecretaris zullen twee nieuwe onderwerpen ter discussie worden gesteld: `Verdient Istanbul de titel Culturele Hoofdstad van Europa?' en `Naar nieuwe handelsafspraken met Afrika?'.

Meer informatie


* Lees ook het weblog 'Timmermans in Europa'


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl