Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 maart 2007

Rijden door rood veroorzaakt botsing

Almelo

Op donderdag 15 maart vond er omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Henriette Roland Holstlaan met de Kleine Bunder in Almelo. Een 19-jarige man uit Bornerbroek reed met zijn auto op de Henriette Roland Holstlaan en sloeg op de kruising met de Kleine Bunder linksaf. Hij reed hierbij door het rode verkeerslicht. Een 27-jarige automobilist uit Aadorp die uit de richting van de A35 kwam, kwam hierdoor in botsing met de 19-jarige. Beider bestuurders zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de auto's af laten slepen. Proces-verbaal wordt opgemaakt? (07-034460)

Fietster aangereden

Langeveen

De politie kreeg op donderdag 15 maart omstreeks 08.30 uur een melding dat er op de Langehaarsweg in Langeveen een aanrijding plaats had gevonden tussen een 59-jarige automobilist uit Ootmarsum en een 15-jarige fietster uit Langeveen. De 15-jarige fietster reed op de Heppenweg en verleende op de kruising met de Langehaarsweg geen voorrang aan de van rechts komende automobilist. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. (07-034070)

Grenscontrole

De Lutte

Op donderdag 15 maart hield de politie een grootschalige controle op de A1 ter hoogte van de grensovergang bij de Lutte. De politie controleerde tussen 14.00 en 20.00 uur in samenwerking met de Douane, de Kmar, het Ministerie van Vrom en de AID. De Duitse politie controleerde passanten aan Duitse zijde. In totaal werden er 497 voertuigen en 1187 personen gecontroleerd. In totaal werden er 497 blaastesten afgenomen op het mogelijk gebruik van alcohol in het verkeer waarbij twee personen werden aangehouden omdat zij alcohol genuttigd hadden.

Er werden 10 openstaande boetes geïnd. Twee personen konden hun boetes niet betalen. Zij werden hiervoor aangehouden en opgesloten. Verder werden er 816 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals het niet bij zich hebben van het rij- of kentekenbewijs.

(07-034452)

Man aangehouden op gestolen fiets

Haaksbergen

Een 14-jarige jongen uit Haaksbergen meldde op donderdag 15 maart om 17.05 uur aan het politiebureau, dat hij zojuist een onbekende persoon op zijn fiets had zien rijden. Deze fiets was diezelfde dag gestolen vanaf een school aan de Bouwmeester in Haaksbergen. De politieagenten stelden daarop een onderzoek in de omgeving van de Bouwmeester in. Zij troffen daar een 20-jarige jongen aan, wiens uiterlijk overeenkwam met het door de 14-jarige opgegeven signalement. Op de vraag waar zijn fiets stond, wees de 20-jarige een fiets aan. De 14-jarige was inmiddels ook ter plekke en herkende de fiets als zijn gestolen fiets. De 20-jarige vertelde dat hij deze fiets van zijn 17-jarige broer had geleend. De politie hield daarop de 20-jarige aan. Korte tijd later meldde zich de 17-jarige broer bij de politie met de mededeling dat hij de fiets had gestolen. De politie hield vervolgens ook de 17-jarige aan. De 20-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten. De 17-jarige is in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. De 14-jarige kreeg zijn fiets weer terug. (07-034374)

Fietsertje gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op woensdag 14 maart omstreeks 13.00 uur raakte een 12-jarige jongen uit Enschede gewond. De jongen fietste vanuit de Hogelandstraat in Enschede rechtsaf de Daalweg op. Hij nam de bocht zeer ruim en kwam daarbij op het midden van de rijbaan. Op datzelfde moment kwam hem uit tegenovergestelde richting op de Daalweg een auto tegemoet. De bestuurster van deze auto, een 37-jarige Enschedese kon de jongen niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. De jongen raakte gewond en werd door een andere automobiliste naar zijn huis gebracht. Deze automobiliste is daarna vertrokken. De politie wil graag in contact komen met deze automobiliste en verzoekt haar zich met de politie in verbinding te stellen via 0900-8844. (07-033716)

Politie controleert fietsers in voetgangersgebied

Enschede

De politie hield op donderdag 15 maart tussen 13.00 en 16.00 uur een controle op fietsers in het voetgangersgebied in de Enschedese binnenstad. In totaal werden 97 fietsers bekeurd, die ondanks het verbod toch op de fiets door het voetgangersgebied reden. (07-034337)

Verkeerscontroles

Twente

De politie hield op donderdag 15 maart op meerdere locaties in de regio verkeerscontroles.

Diepenheim

Bij een snelheidscontrole op de Needseweg in Diepenheim tussen 16.15 en 17.45 uur werden 11 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u bij een maximum toegestane snelheid van 80 km/u. Deze overtreder, een 45-jarige automobilist uit Aadorp bleek ook nog eens een zwaar gehavend rijbewijs te hebben, waar geen foto meer op zat. De politie nam dit rijbewijs in beslag. (07-034409)

De Lutte

Bij controles op de Beuningerstraat in De Lutte werden zeven automobilisten bekeurd wegens overschrijding van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u. 3 automobilisten werden bekeurd wegens het niet hands-free telefoneren.

Overdinkel

Op de Hoofdstraat werden vijf automobilisten bekeurd wegens snelheidsoverschrijding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 ipv 50 km/u. daarnaast werd 4x proces-verbaal opgemaakt voor onjuiste verlichting; 1x niet dragen autogordel, 1x niet hands-free telefoneren en 1x niet bij zich hebben van rijbewijs.

Hengelo

Van 18.00 tot 20.00 uur controleerde de politie op de Breemarsweg, de Kuipersdijk en de Twekkelerweg in Hengelo. In totaal werden 40 bekeuringen uitgeschreven: 3x niet bij zich hebben van een kentekenbewijs 11 niet dragen autogordel
10x niet bij zich hebben van rijbewijs 14x fietsers zonder verlichting 1x rijden in strijd met geslotenverklaring De politie hield op de Kuipersdijk omstreeks 20.00 uur een 40-jarige bromfietser uit Hengelo aan. De agenten roken bij de man een alcohollucht. Op het bureau blies de man 1,22 promille op de ademanalyse. Na verhoor en betaling van een andere bekeuring die de man nog open had staan kon hij het bureau weer verlaten. (07-034432/034430)

Dinkelland

Op donderdag 15 maart heeft de afdeling Dinkelland van de politie Twente, in het kader van de maandelijkse verkeersdag, op verschillende plekken in de gemeente gecontroleerd. Iedere maand wordt 1 dag gepland. Op basis van klachten van burgers, die binnenkomen bij de wijkagenten, en op basis van eigen bevindingen van Dinkellandse politiemedewerkers wordt er op klachtlocaties in de gemeente gecontroleerd. Belangrijke items van de gemeente Dinkelland zijn;

- Het dragen van gordels en kinderbeveiligingssystemen - Het rijden door rood verkeerslicht en - Snelheidsovertredingen

De volgende overtredingen zijn bekeurd:

- 7 x het niet dragen van een gordel als bestuurder - 2 x kinderen niet in de gordel of kinderbeveiligingssysteem - 11 x snelheidsovertreding. Hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur daar waar 80 km is toegestaan. - 10 x overige overtredingen

(07-034388)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --