Syntens


---

Syntens en FOSAG gaan verbintenis aan

Vandaag hebben Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers en FOSAG, ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche, een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het belangrijkste doel van de samenwerking is het stimuleren van innovatie in deze sector.

De samenwerkingsovereenkomst is vandaag getekend door de heer ir. P. van Staalduinen, algemeen directeur van Syntens, en de heer E. Kruiderink, directeur FOSAG. De overeenkomst is aangegaan voor een periode van drie jaar (2007 t/m 2009). De gezamenlijke activiteiten zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van het innovatievermogen van de FOSAG-leden, met als uiteindelijk doel het concurrentievermogen en ondernemerschap van de leden te versterken. Ondernemers worden hierbij gestimuleerd in marktgericht ondernemen, waarbij met name arbo-, milieu-, technische en ict-innovatieve kansen in hun bedrijfsstrategie worden ingebed.

Innovatie Prestatie Contract (IPC)

Naast de betrokken mensen van Syntens en FOSAG, waren ook aangesloten ondernemers aanwezig om aanwezig te zijn bij de officiële ondertekening. Ze kregen ook direct te horen wat de samenwerking concreet voor hen gaat betekenen. Ook is uitgelegd wat het Innovatie Prestatie Contract (IPC) inhoudt, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, waarbij het draait om het versneld kunnen invoeren van de innovatie.

Activiteiten 2007

De activiteiten voor 2007 zijn met name gericht op het aangaan van IPCâs en het opstellen van Innovatie Actie Plannen samen met de betrokken ondernemers. Daarnaast zijn er ook gezamenlijke activiteiten met ondernemers en hun ketenpartners, gericht op collectieve innovatietrajecten, mede in het kader van het IPC.

Bedrijfsprofiel FOSAG

FOSAG is de ondernemersorganisatie van schilders-, onderhouds-, metaalconserverings- en glasbranche. FOSAG heeft bijna 3000 leden variërend van ondernemers zonder personeel tot aan multifunctionele vastgoedonderhoudsbedrijven. Deze bedrijven werken zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. De gezamenlijke omzet van de leden is ruim 2,5 miljard euro. Daarmee vertegenwoordigt FOSAG circa 90% van de totale branche-omzet. Bij de aangesloten bedrijven zijn ruim 25.000 werkenden actief.

Bedrijfsprofiel Syntens

Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, versterkt het innovatie-vermogen van ondernemend Nederland en levert daarmee een bijdrage aan duurzame groei. Syntens wil als eerstelijns adviesorganisatie voor innovatie-stimulering binnen het MKB haar expertise inzetten voor de bevordering van kennisuitwisseling tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheids-instellingen. In samenwerking met brancheorganisaties zorgt Syntens voor een efficiënte en effectieve kennisoverdracht naar het MKB dat wil en kan innoveren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

FOSAG, Okke Spruijt, tel. 0182- 57 14 44, e-mail: spruijt@fosag.nl

Syntens, Sabine Schlooz, tel. 088 - 444 0 082, e-mail: ssc@syntens.nl

Fotobijschrift:

De heer E. Kruiderink, directeur FOSAG (links) en de heer ir. P. van Staalduinen, algemeen directeur van Syntens, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst (foto: Jack Hoogenboom)