Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties



Het politiekorps Amsterdam-Amstelland heeft de Diversiteitsprijs 2007 gewonnen. Het Amsterdamse korps neemt volgens de jury de beste maatregelen voor een prettige werkomgeving voor vrouwen, homoseksuelen en allochtonen. Minister Ter Horst heeft op 15 maart de prijs uitgereikt aan het winnende korps.

De Diversiteitsprijs is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Diversiteit (LECD). Het LECD heeft politiekorpsen ondervraagd over de aanwezigheid van bijvoorbeeld vrouwen in leidinggevende posities buiten de personeelsfunctionaris, een homoseksueel netwerk en of rekening wordt gehouden met feestdagen in niet-westerse culturen.

Vijf korpsen zijn als beste uit de bus gekomen: Amsterdam-Amstelland, Kennemerland, Rotterdam-Rijnmond, regio Noord-Holland Noord en regio Zuid-Holland Zuid. Haaglanden deed niet mee, omdat dat korps vorig jaar heeft gewonnen.

Bij de vijf genomineerde korpsen zijn tientallen functionarissen ondervraagd over de diversiteit. Uit deze gesprekken bleek dat het korps Amsterdam-Amstelland de beste maatregelen neemt om de werkomgeving te verbeteren voor vrouwen, allochtonen en homoseksuele medewerkers.

De diversiteitprijs wordt tot en met 2010 jaarlijks uitgereikt.