Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 16-03-2007

Politie houdt twee mannen aan voor vernieling ruit

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Bosschenaren (22 en 24) aangehouden op de Hinthamerstraat. Getuigen zagen dat zij een ruit vernielden van een bakkerij en waarschuwden de politie die beide verdachten heeft aangehouden. De 22-jarige Bosschenaar bleek ook in het bezit van softdrugs. De politie heeft het gripzakje met hennep inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen beide Bosschenaren is procesverbaal opgemaakt.

Man vernielt woning

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 36-jarige Bosschenaar op de Buitenhaven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een woning van een 59-jarige man te hebben vernield aan de Brede Haven. Getuigen zagen dat de verdachte omstreeks 5.30 uur stenen tegen de woning gooide en belden de politie. De verdachte had de voordeur, de ramen en rolluiken van de woning vernield. Ook sneuvelden er enkele dakpannen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werd de verdachte aangehouden, die zich daarbij flink verzette en een agent bedreigde. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op tegen geluidsoverlast

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 63-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De man hield buurtbewoners uit hun slaap met harde bonkende geluiden. Toen de politie ter plaatse kwam, reageerde de man agressief tegen de agenten en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdachte figuren met inbrekerswerktuig aangehouden

Drunen De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee verdachte figuren (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden op de Lipsstraat in Drunen. De surveillerende agenten zagen de mannen omstreeks 3.30 uur daar lopen. Direct bij het zien van de politieauto gingen de mannen ervandoor en vluchtten een weiland in. De politie heeft de mannen aangehouden. Zij waren in het bezit van inbrekerswerktuig en bivakmutsen. Deze goederen zijn inbeslaggenomen. De twee mannen, die geen identiteitspapieren bij zich hadden, zijn ingesloten voor verhoor. De politie verricht onderzoek naar hun identiteit en mogelijk gepleegde strafbare feiten.

Baasjes van loslopende, agressieve hond bekeurd

Rosmalen De politie kreeg donderdagmiddag van een buurtbewoner de melding dat er twee agressieve honden losliepen op de Peter de Gorterstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat de honden in de krakersflat thuishoorden. De eigenaren, twee mannen van 25 en 26 jaar kregen een bekeuring. De 25-jarige man had nog twee boetes open staan van 430 euro. Deze heeft hij betaald. De andere man kon zich niet legitimeren en is staandegehouden op grond van de Vreemdelingenwet. Hij kreeg hiervoor een boete van 50 euro, die hij aan het politiebureau betaalde. De politie heeft de melder teruggebeld, die tevreden was met het optreden van de agenten.

Minderjarige bedreigt moeder

Erp De politie heeft donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Erp in zijn woning aangehouden voor bedreiging. Zijn moeder deed hiervan aangifte. De jongen is inverzekeringgesteld. Naast de gepleegde, strafbare feiten heeft hij vermoedelijk nog meer op zijn geweten. De politie onderzoekt de zaak. Omdat er binnen het gezin al langere tijd problemen zijn met de jongen heeft de politie Bureau Jeugdzorg ingeschakeld voor een hulpverleningstraject.

Politie treedt op bij bedreiging op de skatebaan

Uden De politie heeft donderdagmiddag twee minderjarige Udenaren (11 en 13) aangehouden voor bedreiging. Zij hadden op de skatebaan bij het Bevrijdingspark met een groep leeftijdgenootjes onenigheid gekregen. De 13-jarige jongen bedreigde de groep met een mes. Toen de politie ter plaatse kwam, gaf hij het mes aan de 11-jarige jongen die er vervolgens vandoor ging. Hij is door agenten thuis opgehaald. De 13-jarige jongen werd op de skatebaan aangehouden. De politie heeft het mes, een zogenaamde multitool, inbeslaggenomen en de jongens verhoord. De politie heeft de ouders in kennis gesteld van het gebeurde, evenals bureau HALT.

Man aangehouden voor bedreiging politieagenten

Oss Bij een verkeerscontrole op de Schaepmanlaan heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige automobilist uit Heesch aangehouden. De man uitte tijdens de controle bedreigingen tegen de agenten. De man is ingesloten voor verhoor.

Dodelijke aanrijding op de A73

Haps Een vermoedelijk uit Polen afkomstige vrachtwagenchauffeur is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A73 tussen knooppunt Rijkevoort en Haps, rijrichting Nijmegen. De chauffeur zag te laat dat er een file was ontstaan en botste achterop een stilstaande vrachtwagen. Het slachtoffer raakte bekneld en overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De file op de A73 was omstreeks 5.00 uur ontstaan door een vrachtwagen die in brand was gevlogen tussen Haps en Vianen. Vijftig minuten later vond de dodelijke aanrijding plaats.

De A73 werd rond de klok van 6.30 uur korte tijd afgesloten voor verkeer zodat brandweer, politie en het autobergingsbedrijf veilig konden werken. Rijkswaterstaat plaatste borden met pijlverlichting die het verkeer omleidden. Omstreeks 10.00 uur was de A73 filevrij.

Kindje gewond na aanrijding

Boxmeer Een 5-jarige meisje is donderdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding op de Elzenstraat in Boxmeer. Het meisje fietste van de ventweg de Elzenstraat op. Het meisje werd niet gezien door een aankomende automobiliste, een 26-jarige vrouw uit Boxmeer, die van het centrum richting politiebureau reed. Er ontstond een aanrijding en het meisje viel. Ze raakte ernstig gewond aan haar hoofd. De politie was snel ter plaatse. Eén van de agenten ontfermde zich over het meisje tot het medische personeel van de traumaheli en ambulance arriveerde. Zij hebben het meisje gestabiliseerd en vervolgens naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De toestand van het meisje is nog steeds zorgelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Politie onderzoekt overval

Cuijk Een 33-jarige vrouw uit Cuijk is donderdagavond in haar woning aan de Margrietstraat overvallen door drie gemaskerde mannen. Twee overvallers hadden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de hand en bedreigden daarmee de aanwezigen in de woonkamer; drie volwassenen, de vrouw en haar twee kinderen. Ze werden van hun geld beroofd. Het is nog onbekend hoeveel geld er is weggenomen. De overval vond tussen 20.45 en 21.15 uur plaats. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, die tussen genoemde tijdstippen, in de omgeving van de Margrietstraat, iets verdachts gezien of gehoord hebben, te bellen naar het algemene nummer 0900-8844.