Gemeente Enschede

Drie aanhoudingen wegens hennepteelt en één pand gesloten vanwege brandgevaar

Op woensdag 15 februari 2007 heeft tussen 14.00 en 22.00 uur, een integrale handhavingactie plaatsgevonden. De gemeente Enschede, UWV, belastingdienst, Essent, Twente Milieu, brandweer en de politie treden hierbij gezamenlijk op tegen overtredingen. Diverse overlastgevende panden zijn gecontroleerd. Gelijktijdig heeft de politie op verschillende plaatsen in de stad gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. De acties hebben onder meer geleid tot drie aanhoudingen wegens overtreding van de Opiumwet en de directe sluiting van een bedrijfspand aan de Plataanstraat wegens brandgevaar.

Hennepteelt
In totaal zijn 26 woonhuizen en bedrijfspanden, waaronder horeca gelegenheden in de stad bezocht. In drie woningen, in de Zaanstraat, de Sonatestraat en de Beltrumbrink zijn illegale hennepkwekerijen aangetroffen. Op enkele andere adressen zijn restanten van kwekerijen gevonden. Daarbij zijn 1.000 planten aangetroffen. Drie personen zijn daarop aangehouden. Twee van hen zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Sluiting wegens brandgevaar
Bij inspectie van een bedrijfspand aan de Plataanstraat is vastgesteld dat zich een zeer brandgevaarlijke situatie voordeed waaraan direct een einde is gemaakt. Het gebruik van het pand is na de constatering direct gestaakt en het pand is gesloten.

Doel van de actie
De handhavingacties zijn bedoeld om door overtredingen vast te stellen en te vervolgen de veiligheid en openbare orde te bevorderen, maar ook om een preventieve werking te hebben. De afzonderlijke deelnemers nemen zonodig vanuit hun eigen verantwoordelijkheid nadere stappen naar aanleiding van de acties. In 2007 worden meerdere integrale handhavingacties gehouden.

16 maart 2007