Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060709760

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het gebruik laten maken van een faciliteit van de Universiteit van Amsterdam door extreem- linkse organisaties met het doel een democratisch gekozen politicus te stigmatiseren. (Ingezonden 16 maart 2007)


1
Hebt u kennisgenomen van het bericht `Actie tegen Wilders' 1) waarin melding wordt gemaakt van een bijeenkomst van `Samen tegen racisme' onder de titel `Wat is het antwoord op Geert Wilders' in de Oudemanhuispoort in Amsterdam ?


2
Acht u het een taak van een door de overheid gefinancierde universiteit huisvesting te verlenen aan een bijeenkomst waar een democratisch politicus als racist wordt neergezet?


3
Hoeveel zaalhuur betaalt de organisatie aan de Universiteit van Amsterdam?


4
Deelt u de mening dat binnen de muren van een Nederlandse universiteit, dit toch een vrijplaats van het vrije woord zou moeten zijn, er geen stigmatiserende en demoniserende bijeenkomsten behoren plaats te vinden?


5
Deelt u de mening dat de Internationale Socialisten een extremistische organisatie is en als zodanig niet gefaciliteerd zou mogen worden door neutrale onderwijsinstellingen als de Universiteit van Amsterdam?


6
Bent u bereid de rector-magnificus van de Universiteit van Amsterdam hierop aan te spreken, alsmede de samenwerkende universiteiten verenigd in de VSNU, ten einde te komen tot een gedragsregel voor het faciliteren van extreem-links in universitaire gebouwen?


7
Ontvangen de volgende organisaties overheidssubsidies (zowel direct als via organisaties die hierin deelnemen): `Nederland bekent kleur', `Stop de Hetze' en `Internationale Socialisten'. Zo ja, om welke bedragen gaat het?


1) http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=2954&titel=Actie_tegen_Wilders