Neuralstem Inc. haalt 5 miljoen US dollar op in een .........

16.03.2007 / 16:15 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Neuralstem inc.

Neuralstem inc.

Neuralstem Inc. haalt 5 miljoen US dollar op in een privéplaatsing

ROCKVILLE, Maryland, March 16 /PRNewswire/ --

Neuralstem Inc. (OTC Bulletin Board: NRLS), kondigde vandaag aan dat het bedrijf 5.135.000 US dollar heeft opgehaald in een privéplaatsing van 2.054.000 eenheden (2,50 US dollar per eenheid) aan een groep institutionele investeerders. Elke eenheid bestaat uit een aandeel van het gewone aandelenkapitaal en een halve borg, bruikbaar voor 3 US dollar per aandeel. T.R. Winston and Company dienden als de plaatsingsvertegenwoordiger.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061221/DCTH007LOGO )

Neuralstem wil de opbrengsten van de plaatsing gebruiken voor zijn verwachte, eerste klinische onderzoek op mensen, als ook voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

President en CEO van Neuralstem, Richard Garr, zei: "We zijn verheugd door de kwaliteit van de institutionele deelname en zien de plaatsing als versteviging van de balans van het bedrijf in voorbereiding op een notering op de National Exchange, maar ook als de levering van aandelenkapitaal dat voldoende is om ons eerste klinische onderzoek op mensen te bekostigen. Het onderzoek zou in het begin van kalenderjaar 2007 moeten aanvangen."

Over Neuralstem

Neuralstem Inc. is een biotechnologisch bedrijf gericht op de ontwikkeling van en handel in behandelingen op basis van de transplantatie van menselijke zenuwstamcellen. Voor de eerste keer verschaft de gepatenteerde technologie van Neuralstem de mogelijkheid zenuwstamcellen van menselijk hersenweefsel en ruggenmerg te produceren in commerciële hoeveelheden, en de mogelijkheid om de differentiatie van deze cellen in volwassen, fysiologisch relevante menselijke neuronen en glia te controleren. De technologie van het bedrijf werd uitgevonden door oprichtingswetenschapper , Karl Johe, Ph.D. op het National Institute of Neurological Disease and Stroke in de National Institutes of Health.

Het bedrijf verwacht dat het eerste Nieuwe Onderzoeksmedicijn (IND, Investigational New Drug) toegepast gaat worden voor de behandeling van ischemische spastische paraplegie, een vorm van paraplegie die soms het resultaat is van een operatie ter herstel van slagaderlijke aneurysmen en waarvoor geen effectieve behandeling bestaat. Het bedrijf hoopt zijn eerste IND-toepassing bij de Amerikaanse Food- and Drug Administration (FDA) in te dienen en zijn eerste menselijke onderzoek te beginnen in het kalenderjaar 2007.

Ziekten aan het grote centrale zenuwstelsel, die door het bedrijf met momenteel lopend onderzoek onderzocht worden, zijn: Ischemische spastische paraplegie, traumatisch ruggenmergletsel, ALS en Parkinson. Het bedrijf heeft voor de academische en farmaceutische markten ook menselijke zenuwstamcellen ontwikkeld voor in-vitro-gebruik in medicijnontwikkeling. De cellen van het bedrijf verlengden het leven van ratten met ALS (Lou Gehrigs ziekte), was de strekking van een artikel gepubliceerd in het tijdschrift TRANSPLANTATION. De cellen werden levensvatbaar geacht voor doorgaand werk op neurodegeneratieve ruggenmergcondities. Voor meer informatie, kijk op: www.neuralstem.com.

In dit persbericht kunnen toekomstgerichte beweringen staan. Neuralstem wenst de lezers van dit persbericht erop te wijzen dat werkelijke resultaten kunnen verschillen van degene, die besproken zijn in de toekomstgerichte beweringen en negatief beïnvloed kunnen worden door, onder andere: reacties van de Amerikaanse FDA, en reacties van andere jurisdicties, op verschillende voorgeschreven indieningen; reacties van SEC op verschillende registratie-indieningen; wijzigingen in de bedrijfsstrategie; de noodzaak extra kapitaal te bemachtigen; het succes of falen van andere private en publieke organisaties en/of academische en bedrijfsinstituten die betrokken zijn bij stamcelonderzoek en -ontwikkeling, en de markt voor stamcelonderzoek in het algemeen. Voor meer informatie kunt u de SB-2-bestanden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en de 10-Q voor het kwartaal eindigend op 30 september 2006, opvragen.

Website: www.neuralstem.com

Contact:

Bedrijfscontact: Richard Garr, President van Neuralstem Inc., +1-301-366-4960; of Mediacontact: Deanne Eagle van Planet Communications, +1-917-837-5866, voor Neuralstem Inc.; of investeerders: Ira Weingarten, +1-805-897-1880, of Steve Chizzik,
+1-908-688-9111, beiden van Equity Communications, voor Neuralstem Inc. Photo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061221/DCTH007LOGO/ Archief AP: photoarchive.ap.org/ PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com