Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Hoogeveen, 16-03-2007

Licht gewond bij aanrijding
NIEUW WEERDINGE Een 87 man uit Aalden raakte vrijdagmorgen licht gewond bij een aanrijding tussen twee autos. Dit gebeurde op het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw Weerdinge. De man zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 58 jr. vrouw uit Zweeloo. De auto kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 74 jr. inwoner van Nieuw Weerdinge. Deze wilde linksaf slaan en zag de andere auto te laat. De licht gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

220,- boete voor doorrijden na aanrijding
RODEN Een 68 jr. vrouw uit Roden kreeg vrijdag een boete van 220,- omdat ze na een aanrijding was doorgereden zonder haar gegevens achter te laten. De vrouw botste op een parkeerplaats aan de Westerstraat in Roden tegen een geparkeerde auto. Hierna reed ze weg. Een getuige zag dit gebeuren, noteerde het kenteken en stopte een briefje achter de ruitenwisser van de aangereden auto. De eigenaar hiervan, een 53 jr. man uit Roden, waarschuwde de politie. Beide autos waren licht beschadigd.

Auto botst tegen brug

bestuurder licht gewond
BOVENSMILDE Op de kruising Grietmanswijk met de Kanaalweg in Bovensmilde botste vrijdagmorgen een 31 jr. inwoner van Assen met zijn auto tegen de brug. De man reed over de Kanaalweg. Op de kruising met de Grietmanswijk zag de man een auto op deze weg over het hoofd. Om een aanrijding te voorkomen moest hij uitwijken waardoor hij tegen de brug botste. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie vordert rijbewijzen in
PESSE/ERM Voor het fors overschrijden van de max. snelheid vorderde de politie vrijdag twee rijbewijzen in. Op de A-28 bij Pesse reed een 37 jr. inwoner van Dalen met een snelheid van 175 km/uur waar 120 is toegestaan. Op de N34 (100 km weg) bij Erm reed een 47 jr. automobilist uit Rotterdam met een snelheid van 161 km/uur.

Politie onderzoekt inbraak
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Veilingstraat in Nieuw Amsterdam. Een deur werd geforceerd. Uit het pand zijn een gele crossmotor en twee quads (een rode en een blauwe) gestolen.

Kapotte benzineslang
HOOGEVEEN Een onbemand benzinestation aan de Alteveerstraat in Hoogeveen is vrijdagmiddag enkele uren onbereikbaar geweest voor klanten. Tegen 12.00 uur ontdekte een klant dat er (waarschijnlijk door slijtage) een gat zat in de slang van de pomp waar getankt werd. Er liep benzine op de straat. De brandweer dekte de weggelopen brandstof af met schuim. Tot de komst van een monteur werd het benzinestation afgezet met linten. Dit heeft enkele uren geduurd.

Straalbezopen vrouw beboet
EMMEN De politie bekeurde vrijdagmiddag een 47 jr. vrouw uit die plaats die in zwaar beschonken toestand op de Wenning in Emmen lag. Omwonenden belden de politie en vertelden dat de vrouw daar al de hele morgen bier aan het drinken was. Er lagen inmiddels meerder bierblikjes rondom de vrouw. Ze is aangehouden en omdat ze niet in staat was een verklaring af te leggen tijdelijk ingesloten op het politiebureau. Zodra ze daartoe in staat is wordt er van haar een verklaring opgenomen en wordt ze met een proces-verbaal wegens dronkenschap, drinken op de openbare weg en het achterlaten van afval in vrijheid gesteld.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 45 1280.