Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 16 maart 2007

TILBURG, 16 maart 2007

Tilburgers aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG Agenten hebben gistermiddag rond de klok van 16.15 uur bij een kledingzaak in de Heuvelstraat een 15 jarige Tilburgse jongen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging zag de jongen de winkel verlaten terwijl hij onder zijn trui een tas verstopte. Bij het zien van de beveiligingsmedewerker zette de jongen het op een lopen het koos het hazenpad. Kort hierop kon de verdachte in zijn kraag gegrepen worden. Onderzoek wees uit dat hij een tas en zonnebril had weggenomen. Op het bureau legde de jongen een ontkennende verklaring af. In overleg met zijn vader is de minderjarige overgedragen aan bureau HALT.

Bij een bouwbedrijf in de Hestiastraat hielden agenten gistermiddag voor hetzelfde feit een 26 jarige Tilburger aan. De man smokkelde zonder te betalen enkele vissen met voer de winkel uit. Buiten de winkel sprak een medewerker de man aan waarna hij overgedragen werd aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau bekende hij de diefstal.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond kort na 20.00 uur in een woning in de wijk Oerle een 33 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van zijn 28 jarige vrouw. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tussen het tweetal broeide donderdag een conflict dat in de avond uitmondde in een mishandeling. De verdachte sloeg zijn vrouw meerdere keren met vlakke hand in het gezicht. Het slachtoffer gaf tijdens het doen van aangifte aan dat haar man haar al enkele jaren stelselmatig mishandeld. Op het bureau ontkende de man zijn vrouw geslagen te hebben. Wel gaf hij aan een kom met yoghurt naar haar gegooid te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt snelheidscontrole in 30 kilometer zone

TILBURG De politie heeft naar aanleiding van klachten uit de wijk een snelheidscontrole gehouden op het Textielplein ter hoogte van de Dessinateurstraat. In het gebied waar de maximum snelheid 30 kilometer per uur is reden 6 automobilisten te hard en kregen daarom een verbaal. De hoogst gemeten snelheid betrof 63 km/uur.

Rustige avond- en nacht in het horecaconcentratiegebied

TILBURG Agenten die gisteravond- en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het horecaconcentratiegebied van het centrum van Tilburg spreken van een rustige nacht. De politie verrichte één aanhouding. Er werden 6 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere wildplassen, verlichting en baldadigheid.

Agenten hebben gisteravond tegen 01.00 uur op het Piusplein een 26 jarige Tilburger aangehouden voor de Opiumwet. Agenten zagen dat de man zich verdacht gedroeg in het Hendrikhof in tilburg. Hierop stelden ze een controle in. Tijdens het onderzoek troffen ze in de kleding van de verdachte een gripzakje met vermoedelijk cocaïne en enkele blokjes hasj.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een bedrijf. De inbraak vond gisteravond tussen 19.20 uur en 19.40 uur plaats in de Heraclesstraat. De buit bestond uit computerapparatuur. Onderzoek ter plaatse wees uit dat de inbrekers de voordeur van het bedrijf hadden geforceerd. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Verkeersongevallen met letsel

OISTERWIJK een 21 jarige snorfietsbestuurder uit Tilburg raakte gisteravond rond 20.30 uur licht gewond bij een verkeersongeval in de Panneschuurlaan te Oisterwijk. Voor onderzoek werd hij overgebacht naar het Elisabethziekenhuis. De man reed met zijn snorfiets over de Panneschuurlaan en kwam uit de richting van het Panneschuurplein. Vanuit tegenovergestelde richting naderde hem een 16 jarige bromfietsbestuurder uit moergestel. De 16 jarige verleende de Tilburger geen voorrang waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond.

TILBURG Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte vanmorgen tegen 01.30 uur een 43 jarige automobiliste uit Berkel-Enschot gewond aan haar elleboog en duim. De bestuurster verloor op de A58 Blaak de macht over het stuur nadat ze vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen was. Haar auto raakte van de weg en kwam op de zijkant tot stilstand. Voor onderzoek werd ze overgebracht naar het Eisabethziekenhuis en mocht na behandeling naar huis.

Politie arresteert man terzake identificatieplicht

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 09.00 uur in de Paterstraat een 29 jarige Tilburger aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Agenten troffen de man slapend aan in een geparkeerd staande auto. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Toen hij zich niet kon legitimeren namen de agenten hem voor onderzoek mee naar het bureau. Daar kreeg hij een rijverbod van 12 uren en mocht na verhoor met bekeuring op zak huiswaarts keren

Auteur: Desiree Brabers