Incubus op vrijdag 16 maart in de Heineken Music Hall

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

MOJO Concerts, Delft, 22 november 2006

Incubus op vrijdag 16 maart in de Heineken Music Hall

Op vrijdag 16 maart geeft de Amerikaanse rockband Incubus een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Hun nieuwe album 'Light Grenades' komt op vrijdag 25 november uit. Incubus was voor het laatst in Nederland te bewonderen tijdens hun optreden in 2005 op het Lowlands festival. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Incubus brengt aanstaande vrijdag hun zesde studioalbum 'Light Grenades' uit. De producer van het nieuwe album, Brendan O'Brien, werkte ook mee aan albums van Korn, Pearl Jam en Bob Dylan. 'Light Grenades' is een mix van rock nummers en sublieme ballads. Al hun eerdere CD's zijn in een tijdsbestek van 16 weken geschreven en opgenomen. Over het nieuwste album heeft de Amerikaanse rockformatie één jaar gedaan.

Zanger Brandon Boyd, gitarist Mike Einziger, bassist Dirk Lance en drummer Jose Pasillas vormden in 1991 de band Incubus. In 1998 voegde DJ Kilmore zich bij deze band. In 1999 kwam de grote doorbraak van Incubus mede door de het uitbrengen van de singles 'Pardon Me', 'Stellar' en 'Drive' afkomstig van hun album 'Make Yourself'. Dit album werd twee keer platina. In 2003 verving de ex gitarist van The Roots Ben Kenney bassist Dirk Lance. Met deze samenstelling brachten ze hun laatste album 'A Crow Left of the Murder' uit. Ook dit album werd platina. Naar aanleiding van het nieuwe album 'Light Grenades' gaat Incubus in 2007 op tournee.

Incubus
Vrijdag 16 maart 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: 32,50 euro (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (