Ingezonden persbericht

Uitnodiging Utimaco persontbijt tijdens CeBIT 2007

Vrijdag 16 maart 2007, 09.00 - 10.00 uur, Congres Center zaal 104 CeBIT 2007, 15 tot 21 maart, Hannover, Duitsland

Utimaco lanceert complete databeveiliging met SafeGuard Enterprise

Utimaco, The Data Security Company, nodigt u tijdens CeBIT uit voor een persontbijt met het thema: "2007, Het jaar van de datadiefstal? Hoe kunnen bedrijven dit voorkomen?" Het persontbijt vindt plaats op vrijdag 16 maart van 9.00 tot 10.00 uur.

Phishing, diefstal van laptops en dataspionage. Het aantal gevallen van datamisbruik is in 2006, sinds de invoering van de Privacy Rights Clearinghouse, zelfs meer dan verdubbeld. Volgens E-Commerce Times gaat 1 op de 10 laptops verloren. Bij het Amerikaanse ministerie van Handel verdwenen afgelopen jaar meer dan duizend laptops. In Nederland roept de AIVD op tot databeveiliging om misbruik te voorkomen. Maar hoe kunnen bedrijven en overheidsinstanties zich beter tegen datamisbruik beveiligen?

Utimaco lanceert de nieuwe generatie databeveiliging, de databeveiligingssuite SafeGuard Enterprise voor complete beveiliging van servers, eindapparatuur, e-mailsystemen, mobiele apparatuur en centrale applicaties. Met dit product van Utimaco kunnen organisaties voor het eerst profiteren van een beveiligingspakket dat voldoet aan alle huidige en toekomstige eisen op het gebied van databeveiliging. Daarnaast ondersteunt databeveiliger Utimaco als eerste de nieuwe coderingsapplicatie Windows Vista BitLocker. Binnen SafeGuard Enterprise kan Windows Vista BitLocker worden gecombineerd met andere coderingsapplicaties zonder dat het onbeheersbaar wordt.

Programma persontbijt:

- Wilfried Karden, werkzaam bij Wetenschapsspionage van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, besteedt aandacht aan het onderwerp: "Gevaren voor de veiligheid van data - Datadiefstal op zijn hoogtepunt."
- Malte Pollmann, Vice President Products van Utimaco presenteert de modulaire, centraal bestuurbare beveiligingssuite SafeGuard Enterprise 5.0 voor complete databeveiliging.
- Strategische samenwerking met Microsoft. Utimaco en Microsoft geven u inzicht in de gezamenlijke ontwikkelings- en marketingactiviteiten voor de SafeGuard Enterprise integratie met Windows Vista BitLocker.

Voor het persontbijt kunt u zich aanmelden op het volgende e-mailadres: utimaco@sterkwerk.nl. Indien u niet in de gelegenheid bent om het persontbijt bij te wonen, dan organiseren wij op CeBIT graag een interview voor u met Utimaco in de beursstand, hal 7, standnummer A28.

Over Utimaco Safeware - De Data Security Company
Utimaco is een wereldwijd toonaangevende producent van professionele oplossingen voor databeveiliging binnen bedrijven en overheden. De al meermaals bekroonde oplossingen beschermen data tegen toegang en manipulatie door onbevoegden, ongeacht het feit of deze op mobiele persoonlijke apparatuur, PC's of netwerken opgeslagen zijn. Utimaco is ook marktleider op het gebied van elektronische transactiebeveiliging. Zo beveiligen Utimaco-oplossingen in Duitsland bijvoorbeeld meer dan 90 procent van alle met cards werkende betalingssystemen. Utimaco biedt zijn klanten uitgebreide ondersteuning op locatie via een wereldwijd netwerk van partners en dochterbedrijven in Europa, de VS en Japan. Het hoofdkantoor van Utimaco Safeware AG bevindt zich in Oberursel, Duitsland, en staat genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (ISIN DE0007572406). Bezoek voor meer informatie www.utimaco.com