Ingezonden persbericht


----------

vrijdag 2 maart 2007

HIGH SCHOOL MUSIC COMPETITION i.s.m. Popunie

Voorronde

De High School Music Competition van de Popunie is de leukste landelijke muziekcompetitie voor jong talent! De afgelopen maanden konden jonge bands/acts uit alle windstreken zich inschrijven voor de nationale High School Music Competition. Na een heftige demoselectie zal vanavond het feest losbarsten tijdens deze tweede voorronde.

Zes bands/acts zullen elk twintig minuten laten horen wat ze kunnen. De deelnemers van vanavond zijn: Waardeloos (punk/ska), Under Influence (pop/rock), Anavarin (rock/stoner), Mr. Blue Sky (crossover), The Tommycats (pop/rock) en Blox (hiphop).

Iedereen is van harte welkom! Het publiek speelt namelijk een belangrijke rol tijdens de voorrondes. Elke voorronde wordt er een publieksprijs uitgereikt waarbij ook jouw stem telt! Het publiek mag namelijk stemmen wie de winnaar wordt van de HSMC publieksprijs. Dus help jouw favoriete band/act naar de top en breng je stem uit tijdens deze avond! De band/act die uiteindelijk het grootste percentage stemmen behaald zal als grote publieksfavoriet een finaleplek winnen. De deskundige jury wijst de overige vijf finalisten aan.

Maar de HSMC is meer dan een muziekcompetitie, het thema is niet voor niets Pop meets Poetry. De finalisten krijgen een speciale opdracht; het winnende gedicht van de HSMC Gedichtenwedstrijd bewerken tot een nieuwe song. Ze krijgen hierbij hulp van ervaren muzikanten (in voorgaande jaren o.a. leden van Beef, Racoon, Blo.torch, The Apers, Di-rect, Undeclinable, NRA, Textures, Face Tomorrow, J-Stars, Green Lizard, Def P en Ninthe). De muzikale gedichten worden vervolgens, naast eigen werk, gespeeld tijdens de spectaculaire finale op zondag 20 mei in het Paard van Troje in Den Haag.

Datum: Vrijdag 16 maart 2007
Deur open: 20.00
Toegang: ¤ 4,-
Locatie: WaterFront
Meer info: www.waterfront.nl / www.popunie.nl / www.myspace.com/highschoolmusiccompetition

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (medewerker communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di & do aanwezig op kantoor)