Europese beroepenwedstrijden primeur voor Rotterdam


06.03.2007 / 19:03 / Rubriek: Economie / Organisatie: Skills netherlands

Skills netherlands

Hazerswoude-dorp 6 maart 2007

Persuitnodiging - EuroSkills Preview Persconferentie
Vrijdag 16 maart 2007 - 13.00 - 13.45 uur - Ahoy Rotterdam

EUROPESE BEROEPENWEDSTRIJDEN PRIMEUR VOOR ROTTERDAM
Nieuwe Europese organisatie opgericht voor promotie vakmanschap en beroepsonderwijs

Hoe maak je beroepsonderwijs en vakmanschap aantrekkelijk voor een nieuwe generatie Europese jongeren? Hoe zorg je voor meer internationale uitwisseling binnen het beroepsonderwijs en voor meer mobiliteit van vakmensen op de Europese arbeidsmarkt? Hoe neemt de concurrentiekracht van Europa toe in de uitvoerende beroepen?

EuroSkills 2008, een nieuw Europees beroepenevenement, beantwoordt deze vragen door jongeren op een aansprekende manier beroep en opleiding te laten beleven. Op vrijdag 16 maart vindt er een persconferentie plaats over de organisatie van EuroSkills 2008 en de oprichting van ESPO, the European Skills Promotion Organisation.

Bij deze persconferentie zijn aanwezig:
Dhr. Jos de Goey - Directeur Skills Netherlands, president ESPO Dhr. Ivo Opstelten - Burgemeester Gemeente Rotterdam
Dhr. Tjerk Dusseldorp - President WorldSkills
Mw. Eija Alhojarvi - Directeur Skills Finland, bestuurslid ESPO

De gemeente Rotterdam is gastheer voor EuroSkills 2008; het grootste beroepenevenement in Europa met vakwedstrijden en demonstraties in ruim 50 Europese beroepen. EuroSkills 2008 vindt plaats van 18-20 september 2008 in Ahoy Rotterdam en zal worden bezochten door tienduizenden jongeren, vertegenwoordigers van brancheorganisaties en het middelbare beroepsonderwijs en een algemeen publiek. Skills Netherlands, verantwoordelijk voor de Nederlands beroepenwedstrijden de Skills Masters, is initiatiefnemer van EuroSkills 2008.

Tijdens Skills Masters 2007 in Ahoy (15-16-17 maart 2007) vindt de EuroSkills Preview plaats: demonstraties van beroepenwedstrijden zoals die tijdens EuroSkills 2008 worden gehouden. Zo zal voor de eerste maal de Toyota T-TEP Dutch Open Automotive Skills Competition plaatsvinden met 15 deelnemers uit 5 EU-landen. Ook zullen er Europese demonstraties zijn voor de Koeltechniek, Metaal-Elektro, GrafiMedia en Bouw.

Op donderdag 15 maart 2007 wordt ESPO opgericht: the European Skills Promotion Organisation. ESPO vertegenwoordigt de landen die deelnemen aan EuroSkills 2008 en heeft als doel de promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs in Europa. De Europese Commissie steunt en financiert ESPO. De Nederlander Jos de Goey, directeur van Skills Netherlands, zal worden benoemd als de eerste voorzitter van ESPO.