TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-03-2007

Televisie
DEZE IS VOOR JOU
JOOP VAN DEN ENDE 65 JAAR: EEN LEVEN IN ENTERTAINMENT Uitzending vrijdag 16 maart
Nederland 1 - 20.30 uur

GROOTS SHOWPROGRAMMA VOOR
JARIGE JOOP VAN DEN ENDE

Joop van den Ende is 65 jaar. Daarom zendt de TROS op vrijdag 16 maart DEZE IS VOOR JOU uit (ondertitel JOOP VAN DEN ENDE 65 JAAR: EEN LEVEN IN ENTERTAINMENT). Een feestelijk en afwisselend gala waarin tientallen artiesten een ode brengen aan de Nederlandse topproducent. Bekende namen uit de wereld van televisie, musical, toneel, theater en muziek treden in het showprogramma op met een groot live orkest.

DEZE IS VOOR JOU, dat wordt gepresenteerd door Reinout Oerlemans, is een feestelijk en afwisselend showprogramma vol hoogtepunten in een imposant decor. De nadruk ligt op bijzondere en eenmalige combinaties van genres, stijlen en solisten. Elk van de optredens symboliseert op oorspronkelijke wijze een van de vele facetten van de illustere carrière van Joop van den Ende. Het is een spectaculaire bloemlezing uit zijn verleden, heden en toekomst.

Aan het showprogramma werken onder anderen mee: Marco Borsato, Stanley Burleson, Di-Rect, Pia Douwes, Wendy van Dijk, Arjan Ederveen, René Froger, Chantal Janzen, Simone Kleinsma, Jeroen Krabbé, Hans Liberg, Danny de Munk, Henk Poort en Willem Nijholt. De sterren uit Mamma Mia!'s uit heel Europa treden op. André van Duin en Paul de Leeuw doen voor het eerst samen een sketch. Er is een ode aan Mary Dresselhuys en Ko van Dijk, twee van de grootste idolen van Joop van den Ende. En de jarige producent krijgt persoonlijke felicitaties uit vele landen.