Stork Groep NV

Fokker Services van plan Aerotron Airpower (US) te verwerven

Volgende stap in uitbreiding positie US vliegtuigservices markt

Fokker Services, onderdeel van Stork Aerospace, en de aandeelhouders van het Amerikaanse Aerotron AirPower hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de overname door Stork van 100% van de aandelen in Aerotron AirPower. Deze voorgenomen overname is onderdeel van de strategie van Fokker Services om haar positie in de groeiende Amerikaanse Aerospace Services markt uit te breiden en volgt op de aquisitie van AIRINC in 2006. De overname biedt Fokker Services een platform voor verdere groei. Aerotron AirPower (LaGrange, Georgia US) is gespecialiseerd in Maintenance, Repair and Overhaul (MRO) van vliegtuigonderdelen voor luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. De omzet over 2007 zal naar verwachting ongeveer US$ 30 miljoen bedragen. De overname zal worden afgerond in het eerste kwartaal 2007. Over de overnameprijs wordt geen mededeling gedaan.

Aerotron AirPower Inc (www.aerotron.com) heeft 95 werknemers en is gespecialiseerd in MRO van complexe pneumatische, hydraulische, brandstof en electro-mechanische componenten in veel verschillende vliegtuigentypen waaronder Airbus, Boeing, Bombardier en Embraer.

De voorgenomen acquisitie stelt Fokker Services in staat om haar capaciteiten en haar klantenbasis op de US markt uit te breiden en haar ABACUS Logistiek Programma ook te leveren aan andere dan Fokker vliegtuigen. Het ABACUS programma zorgt voor de beschikbaarheid van onderdelen door het beheer van de toeleveringsketen en van de reparatie voor kritieke niet te onderhouden structuur- en motoronderdelen.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen. In 2006 boekte de groep met 3.532 medewerkers een omzet van ¤ 549 miljoen bij een totale Stork omzet van ¤ 2 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors Tel.: 035 - 695 75 75 of 06 - 51 98 40 54

PDF Persbericht

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14

Als u niet langer Stork informatie wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar: mailto:cc@stork.com