Ingezonden persbericht

Stichting IDET levert bijdrage aan CO2-reductie

Zaltbommel, 16 maart 2007 - De Europese Unie heeft tijdens de klimaattop afgelopen vrijdag in Brussel bindende afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 met twintig procent terug te dringen. De Stichting Informatiecentrum Duurzame Energie Technieken (IDET) levert een effectieve bijdrage aan deze doelstelling. IDET is het antwoord op vragen over de realisatie van duurzame energieopwekking, door onder meer zon en wind, en de verdere aanscherping van de EPC.

IDET: altijd een oplossing
Stichting IDET informeert en stimuleert alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken, zoals projectontwikkelaars, architecten, stedenbouwkundigen, energiebedrijven, aannemers en woningcorporaties over de toepassing van energiezuinige en duurzame energiesystemen. Het is een kennisorganisatie die kosteneffectieve, levensloopbestendige én emissieloze oplossingen aanreikt. Schone energievoorziening wordt haalbaar dankzij advies over gunstige financieringsvormen.

Informatiecentrum
In het informatiecentrum van IDET wordt speciale aandacht gegeven aan onder andere lage EPC-concepten, het zelf opwekken van elektriciteit, Energie Quick Scans, warmtepompen, laagtemperatuursystemen, warmteterugwinning, ventileren, zonne-energie (PV), zonnecollectoren, koelen, brandstofcellen, mini-WKK en windenergie voor zowel woningen, kantoren als bedrijfshallen. De installaties staan opgesteld en worden in bedrijf getoond. De Stichting is voor een honderdtal projecten de broedkamer geweest waar ambitieuze energieprestaties vorm kregen.

Stichting IDET is een initiatief van Wolter & Dros in Amersfoort en Croon Elektrotechniek in Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van TBI voor voorlichting.