Time : 10:15:31
Date : 16 March 2007
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Nieuwe brochure Onafhankelijke Ziekenfondsen: "Gezond leven, actief bewegen!"

Gaat het bij u ook kriebelen nu de luie winter plaats gemaakt heeft voor de eerste zachte zonnestralen? Wilt u ook liever wat actiever worden? Vast wel, want met een dagelijkse dosis lichaamsbeweging blijft u fit en gezond! Toch is regelmatig bewegen voor de meeste Belgen niet zo vanzelfsprekend. In de nieuwe brochure van de dienst Gezondheidspromotie zetten we een aantal beweegtips op een rijtje om voortaan actief en gezond door het leven te gaan.

Beweegredenen om actiever te worden

Bewegen is gezond voor jong en oud! Kinderen en jongeren moeten dagelijks 60 minuten actief zijn. Voor volwassenen volstaat een portie van 30 minuten matige fysieke activiteit per dag, om tal van welvaartziekten zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes te helpen voorkomen. Naast tal van gezondheidsvoordelen geeft bewegen u ook een fit, vrolijk en ontspannen gevoel.

Bewegen integreren in het leven

Opdat bewegen een dagelijkse gewoonte wordt, is het belangrijk om beweging te integreren in uw dagelijkse levensstijl. In de brochure leest u welke doelstellingen voor u haalbaar zijn, alsook tal van praktische voorbeelden zoals bewegen onderweg, in en rondom het huis, op het werk, in de vrije uurtjes, enz. Daarnaast vindt u er ook een actieplan, dat u ondersteunt om uw voornemens in concrete plannen om te zetten.

Motivatie is het sleutelwoord

Met welke hulpmiddeltjes kunt u uw motivatieniveau opkrikken? Hoe gaat u het best om met hindernissen zoals slecht weer, geen tijd, geen zin, enz.? Ook op die vragen biedt "Gezond leven, actief bewegen!" een antwoord. Naast tal van tips om gemotiveerd te blijven, is er tevens aandacht voor de basisregels van gezond bewegen, het belang van warming-up en cooling-down, gezonde en evenwichtige voedingsgewoonten, enz.

Meer info?

De brochure "Gezond leven, actief bewegen!" is gratis verkrijgbaar bij bepaalde lokale kantoren van de Onafhankelijke Ziekenfondsen of bij de dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel. Tel. 02 778 92 11, Fax 02 778 94 04, E-mail:
gezondheidspromotie@mloz.be, website: http://www.mloz.be.

In geval van publicatie, gelieve ons een exemplaar te bezorgen a.u.b. Bedankt!

URL: http://www.mloz.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR