Ingezonden persbericht


Persbericht

IBM SELECTEERT INFORMATION BUILDERS VOOR WERELDWIJDE BUSINESS INTELLIGENCE OVEREENKOMST

IBM kiest WebFocus voor nieuw productaanbod op System i-platform

New York, 16 maart 2007 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratieoplossingen, en IBM (NYSE: IBM) gaan een versie van Information Builders' WebFocus business intelligence suite voor Sytem i, het zakelijke 'all-in-one' platform van IBM, distribueren. De speciaal voor IBM ontwikkelde versie van WebFocus is gericht op de volledige System i-markt van MKB tot enterprise.

"Business intelligence blijft een belangrijke groeimarkt," aldus Jim Herring, directeur van IBM System i products. "Met wereldwijd zoveel data opgeslagen in IBM DB2 databases is het een logische volgende stap om onze klanten betere analytische oplossingen aan te bieden voor die data. We begrijpen hoe belangrijk het is moderne organisaties te ondersteunen met web-based business intellligence, en vertrouwen erop dat we met deze overeenkomst precies dat kunnen leveren."

Met honderdduizenden gebruikers wereldwijd is System i een van IBM's belangrijkste producten. Door de overeenkomst kunnen Information Builders en IBM deze grote groep klanten nu web-based business intelligence aanbieden. Het nieuwe product wordt later dit jaar voor alle IBM-klanten beschikbaar gemaakt via bestaande distributiekanalen.

Gerald Cohen, CEO van Information Builders: "Door de volledige integratie van WebFocus in de System i software maken we alle informatie in die omgeving eenvoudig toegankelijk en wordt business intelligence beschikbaar voor een veel breder publiek. Duizenden gebruikers van System i zullen nu direct toegang hebben tot WebFocus."

Over Information Builders
Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar van enterprise business intelligence- en integratiesoftware, waarmee alle bedrijfsinformatie gemakkelijk en snel beschikbaar gemaakt kan worden voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Met 1800 medewerkers in 47 kantoren wereldwijd realiseert Information Builders jaarlijks een omzet van meer dan USD 300 miljoen met zijn producten WebFocus (enterprise business intelligence) en iWay (enterprise integratie/SOA).

WebFocus is een schaalbare en gebruiksvriendelijke enterprise business intelligence-oplossing die rapportage op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van het bedrijf. iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die organisaties in staat stellen alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf te integreren om de integratieservices wanneer nodig te hergebruiken.

Voor meer informatie kijk op www.informationbuilders.nl of neem contact op met:

Information Builders
Lisette Huyskamp
Marketing Manager EMEA
t: 020 456 33 33, 06 212 300 39
e: lisette_huyskamp@ibi.com

Zeno Group
Eva Rijser
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com