SP Tilburg


Groenwoud moet meer aandacht krijgen

16-03-2007 * "Het Groenewoud heeft op verschillende terreinen dringend meer aandacht nodig", zo stelt SP raadslid Bart van de Camp vandaag in schriftelijke vragen aan het college. Beter onderhoud van 'grijs en groen' en de een ruimere openstelling van buurthuis De Spijkerbeemden zijn voor de wijkbewoners nog altijd onvervulde prioriteiten.

"Er is geld om De Spijkerbeemden ook op zondag open te stellen, maar iedereen vraagt zich af wanneer dat nu ook eens werkelijk gaat gebeuren", aldus Van de Camp die afgelopen week diverse gesprekken voerde met sleutelfiguren uit de wijk. Volgens hem zou daarover binnenkort het gesprek met de wijk aangegaan moeten worden, "waarbij de jongeren van het Groenewoud vooral van belang zijn".

Van de Camp: "Plantsoenen worden niet of nauwelijks onderhouden. Fiets- en voetpaden zijn in zodanig slechte staat dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Bijvoorbeeld het fietspad langs de Ringbaan Zuid en het voetpad langs Berglandweg, die moeten hoognodig aangepakt worden". Door het gebiedsteam zijn er al vele malen toezeggingen gedaan, maar tot nu toe worden die niet nagekomen. Van de Camp wil van het college weten hoe zij een en ander denkt op te lossen.

De SP afdeling brengt in april een wijkbezoek aan het Groenewoud. Maandelijks worden dergelijke wijkbezoeken afgelegd, en voorafgegaan door een consultatieronde langs SP leden en sleutelfiguren. Zie ook:

* Alpenpark moet geen vuilstort worden
* Verkwisting geld Pater van de Elsenplein Meer informatie: Bart van de Camp: 013-5437288 / 06-23163895

www.tilburg.sp.nl