SP Tilburg


Deeltaxi kan en moet beter in Tilburg

16-03-2007 * Eind 2007 loopt het deeltaxi-contract met PZN af. Volgens SP raadslid Bart van de Camp een uitgelezen moment om een nieuwe koers te kiezen. "Samen met PvdA, VVD en LST zullen we maandag in de commissie aandacht vragen voor een andere manier van aanbesteden, waarbij de klanten meer keuze hebben en de kwaliteit beter wordt gegarandeerd".

Op dit moment heeft PZN een monopolie op de deeltaxi in Tilburg. Volgens socialist Van de Camp biedt meer marktwerking en concurrentie echter een betere positie voor de klanten: "De kwaliteit loopt steeds achteruit en klagen helpt niet. Als mensen kunnen overstappen naar een concurrent verwachten wij dat de taxibedrijven beter hun best zullen doen". Samen met PvdA, VVD en LST zal hij maandag pleiten voor het 'Utrechtse syteem' van aanbesteden.

Van de Camp: "Daar krijgen meerdere bedrijven toegang tot de deeltaxi-markt, en zie je dat de kwaliteit beter bewaakt wordt. We moeten af van het monopolie van de PZN, zoveel is wel duidelijk".

Dat de SP pleit voor meer marktwerking en concurrentie is voor Van de Camp geen probleem: "Nee natuurlijk niet, het gaat tenslotte om het doel, niet om het middel. Het monopolie van PZN is óók marktwerking, zij hebben de aanbesteding gewonnen. Maar op deze manier leidt het tot verschraling en dat willen we niet. Laat taxibedrijven maar concurreren, dat zijn ze gewend. Zo krijgen we een betere service voor hetzelfde geld, en nog altijd bewaakt door kwaliteitseisen die we als overheid vaststellen". Meer informatie: Bart van de Camp: 013-5437288 / 06-23163895

www.tilburg.sp.nl