Gemeente Tilburg

Datum

16 maart 2007

Forse impuls voor Ondernemerscentrum Tilburg

Voorziening voor student-ondernemers op campus Universiteit van Tilburg

De gemeente Tilburg geeft honderdduizend euro aan aan de Universiteit van Tilburg voor het opzetten van een Ondernemerscentrum voor student-ondernemers op de campus van de UvT. Dit initiatief heeft een looptijd van vier jaar, zodat het ruim de tijd krijgt om zijn waarde te bewijzen en in te spelen op de wensen van student-ondernemers.

In 2005 is een werkgroep van de UvT gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden voor het opzetten van een incubator (broedplaats) waarin student-ondernemers hun eigen Postbus 717 bedrijfje kunnen vestigen. In oktober 2006 is deze incubator officieel van start gegaan in 5000 AS Tilburg het Simon Building op de campus van de UvT, onder de naam Ondernemerscentrum.

Wethouder Hans Janssen (economie): "Het Ondernemerscentrum biedt UvT-studenten de 013 542 99 17 kans om de universitaire kennis vanuit economie, marketing en andere Faxnummer gammawetenschappen te combineren met ondernemerschap. Dit versterkt het innovatieve 013 542 87 44 vermogen van de Tilburgse economie en zorgt voor een betere binding van ondernemende studenten met Tilburg".

Een Ondernemerscentrum voor student-ondernemers past binnen de doelstelling van het Algemeen Beleidsplan College 2006-2010 om te investeren in huisvesting voor startende ondernemers. Bovendien past dit initiatief ook bij de GSB III-doelstelling die Tilburg met het Rijk heeft afgesproken om meer broedplaatsen voor nieuw ondernemerschap te creëren. Beleidsontwikkeling Economie Meer informatie voor de pers Milieu Brugt Groenevelt, woordvoering: 013 ­ 542 8333 / 06 12916887 Ruimtelijke Ordening Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwijs en Jeugd Veiligheid


---- --