Randstad Holding NV

PERSBERICHT

Diemen, 16 maart 2007

Echt werk op Second Life sterk in opkomst

Randstad levert personeel voor de opening van de ArenA in Second Life

Morgen, zaterdag 17 maart, levert Randstad het personeel voor de opening van de Amsterdam ArenA in Second Life. De medewerkers besturen o.a. het veiligheidspersoneel en de barmedewerkers. Deze 'Real Second Life' banen, met betaling in euro's, zijn sterk in opkomst.

Bij 'Real Second Life' banen gaat het om medewerkers die - namens een bedrijf of organisatie - virtuele personen ('avatars') bedienen. Voor op Second Life gevestigde bedrijven heeft Randstad hiervoor een speciaal concept ontwikkeld.

Een week na de opening van de Randstad vestiging op Second Life hebben zich duizend kandidaten ingeschreven. Vooral voor de 'Real Second Life' functies bij onder andere ABN AMRO en het Amsterdamse advocatenkantoor Faasen & Partners bestaat grote belangstelling. De sollicitatieprocedure wordt binnenkort afgerond.

Ook bij de opening van de virtuele Amsterdam ArenA, gaat het om 'Real Second Life' jobs. Het bar- en beveiligingspersoneel wordt via Randstad ingehuurd door Planet Internet. Zaterdag 17 maart is de Second Life ArenA vanaf 13.00 uur geopend en kunnen bezoekers het hele stadion bekijken, óók de gedeelten die in de echte wereld voor het publiek gesloten blijven. In de 'Planet Bar' is er gelegenheid tot napraten.

SLURL naar Randstad op Second Live: http://slurl.com/secondlife/randstad/50/100/50

Bekijk de film: http://www.virtuelebanen.nl/mov