Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 16 maart 2007


1,7 miljoen euro steun voor ecologie-investeringen bij Agio Cigars in Westerlo

Het bedrijf Agio Holland Cigars Company ontvangt 1.726.333 euro Vlaamse steun voor ecologie-investeringen in de vestiging in Westerlo. Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN.

Agio Holland Cigars Company investeert 29,7 miljoen euro in de vernieuwing en uitbreiding van de bedrijfssite in Westerlo. De huidige gebouwen in Geel worden verlaten om de productie en commercialisering te concentreren in Westerlo. Het bedrijf werft 51 nieuwe, vooral laaggeschoolde, werknemers aan. Het aantal personeelsleden stijgt daarmee tot 285 personen.

Voor de uitbreiding van de site in Westerlo koopt Agio Cigars grondstof- en energiebesparende machines aan voor de fabricage en verpakking van sigaren. Verder worden er energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologieën gebruikt voor de uitrusting van de bedrijfsgebouwen.

Agio Cigars diende zijn steunaanvraag reeds in 2003 in, maar zette de uitbreidingsplannen in Westerlo tijdelijk on hold om de investering in Vlaanderen af te wegen tegenover een mogelijke delocalisatie naar Zuid-Oost Azië. In maart 2006 viel dan de beslissing om toch in Vlaanderen uit te breiden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Dhr. Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman Tel.: 02 552 61 10
Gsm: 0476 80 94 74
E-mail: persdienst.moerman@vlaanderen.be

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?cid=1174021207994&pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht