CD&V

VERVOTTE INFORMEERT OUDERS EN KINDEREN OVER GSM-GEBRUIK

Vlaams minister van Welzijn Inge Vervotte gaat ouders en kinderen sensibiliseren over het gebruik van een GSM op jonge leeftijd. Nog dit jaar wordt een informatiebrochure ontwikkeld met praktische preventieve tips rond de frequentie van het gsm-gebruik, de intensiteit of de duurtijd van het gesprek, informatie over stralingsverhoging van het toestel enz... Deze aanbevelingen moet ouders en kinderen op de hoogte brengen hoe ze potentieel schadelijke effecten van gsm-gebruik kunnen verminderen of vermijden.

"Het is niet de bedoeling om nodeloos paniek te zaaien, dat is ook niet nodig. Er is vandaag nog geen wetenschappelijk bewijs dat mobiele telefoons gezondheidsschade teweeg brengen. Voorkomen is echter beter dan genezen en daarom is verstandig gebruik aangewezen."

Naast de ontwikkeling van de informatiebrochure starten morgen ook provinciale informatierondes rond GSM's en GSM-antennes, georganiseerd door de medische milieukundigen van de Logo's (Lokaal Gezondheidsoverleg). Ook zullen nieuwe studies van de internationale gezaghebbende gezondheidsorganisaties zoals de WGO alert opgevolgd worden.

Inge Vervotte


CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be