Eerste Niet Aangeboren Hersenletsel stichting is opgericht


WAGENINGEN, 20070316 -- Niet Aangeboren hersenletsel (NAH), het is Henk Bor, de oprichter van de NAH Stichting, door een werkongeval zelf overkomen. Het leven van Henk (37) en zijn gezin is sindsdien drastisch veranderd, vriendschappen en familierelaties liepen stuk door gebrek aan begrip en goede informatie. Door zijn ervaring is Henk deskundige geworden in hersenletsel-land. Hij heeft nu de NAH-Stichting opgericht om die deskundigheid in dienst te stellen van zijn lotgenoten en hun naasten.

De stichting gaat voorlichting geven via de website en laat lotgenoten met elkaar praten via het forum. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens een kop koffie een gesprek met lotgenoten te voeren. Mensen met een niet aangeboren hersenletsel komen vaak onnodig in een sociaal isolement te zitten omdat zij niet begrepen worden door de maatschappij. Voor deze doelgroep wil de stichting activiteiten organiseren.

De NAH-Stichting.nl wordt niet ondersteund uit algemene middelen en blijft dus financieel afhankelijk van giften en sponsorgelden. In de komende periode moet ook in dit opzicht nog veel werk verricht worden.

Het is van het grootste belang inhoud te geven aan een aantal solide sponsortrajecten. "Hoe meer het een succes wordt, hoe groter ons financi?le probleem." Aldus het bestuur. De NAH Stichting wil graag in de nabije toekomst een start gaan maken met voorlichtingsprojecten op scholen om het contact tussen deze jongeren in stand te houden tijdens een belangrijke levensfase waarin Niet Aangeboren Hersenletsel en integreren in de samenleving erg belangrijk zijn.

Enkele oorzaken van NAH zijn: beroerte, herseninfarct, ongeval, drugs, alcohol, hersentumor, alzheimer etcetera.

Kijk voor meer informatie op de website www.nah-stichting.nl of neem contact op met 06-20772772
Natuurlijk kunt u ook een e-mail sturen naar info@nah-stichting.nl





NAH-Stichting.nl