Mediamatic Lab maakt online marktplaats ontwikkelingslanden


Online beoordeling businessplannen

AMSTERDAM, 20070316 -- Mediamatic Lab ontwikkelde in opdracht van BiD Network Foundation een online marktplaats voor ondernemers in opkomende markten. Vandaag ging dit nieuwe sociale netwerk online. Met de applicatie kunnen investeerders uit West Europa & Amerika en entrepreneurs uit ontwikkelingslanden met elkaar contact maken en zakenpartners worden. www.bidnetwork.org is gemaakt met anyMeta, is in het Engels en Spaans benaderbaar en kent een online beoordelingssysteem voor businessplannen.

Mediamatic Lab maakte de online marktplaats met anyMeta. Dit community management systeem is bijzonder omdat het naast alle standaardmogelijkheden van het CMS de informatie automatisch ordent en context creëert. Gebruikers vinden vinden zo eenvoudig informatie over hun eigen sector of regio. Bovendien stimuleert het systeem ondernemers en investeerders om contact te leggen met succesvolle ondernemingen in andere regio's. In anyMeta is het eenvoudig om nieuwe taalversies, inclusief Arabisch, toe te voegen.

Een online beoordelingsssysteem is onderdeel van de site. BiD Network organiseert later dit jaar een wereldwijde businessplannen-wedstrijd. Duizenden entrepreneurs uit Azië, Afrika en Zuid Amerika zullen digitale businessplannen indienen. Zo'n 350 experts van o.a. NUON, KPMG, DHV en ING kunnen inloggen, de plannen screenen en er een score aan toevoegen. Met dit geautomatiseerde systeem zullen zijn binnen twee weken duizenden plannen beoordelen. Dit bespaart veel (reis)tijd en geld. De uitslag is snel bekend en de jury hoeft alleen voor het allerlaatste eindoordeel bij elkaar te komen.

De site van Business in Development Network is interactief en heeft een sterke sociale functie. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor het aanmaken van gepersonialiseerde pagina's, het leggen en onderhouden van contacten en het uitwisselen van kennis. Het systeem voorziet in up-to-date nieuwspagina's met informatie over opkomende markten.

Picnic 06 (cross mediaweek), www.geheugenvanoost.nl, www.vroom.org en de Hogeschool Amsterdam zijn andere voorbeelden van sociale netwerken die Mediamatic Lab heeft ontwikkeld.





Mediamatic Lab