Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - 15 maart 2007

Gezin gezocht om Midden Steentijdhut in te wijden

Wakker worden door het geklepper van ooievaars en het geplons van opspringende vissen na heerlijk te hebben geslapen op een stromatras in een hut gemaakt van wilgentenen en riet; wie droomt daar niet van?
Voor een aantal mensen zal deze droom werkelijkheid worden! De Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland (SPNF), die een steentijddorp bouwt en beheert in het Natuurpark te Lelystad, is namelijk op zoek naar een gezin dat in de nacht van 7 op 8 april, de nacht voorafgaand aan de Open Dag op de nederzetting, de pas gebouwde Midden Steentijdhut wil inwijden.

De hut, die plaats zal bieden aan zes personen, wordt het komend weekend door medewerkers en vrijwilligers van de SPNF voorzien van de laatste rietlaag. In de week voorafgaand aan de Open Dag op zondag 8 april, zal de nieuwe aanwinst worden ingericht, zodat op zaterdag 7 april de eerste gasten kunnen worden verwelkomd.

Lijkt het u en uw, uit maximaal 6 personen bestaande, gezin fantastisch om als eersten de nacht door te brengen in de Midden Steentijdhut, dan kunt u zich opgeven via het mailadres: info@spnf.net.
Uit alle aanmeldingen worden vier gezinnen geselecteerd die op zaterdagmiddag 7 april tijdens een spannende, enigszins prehistorische, versie van de 'Highland Games' gaan strijden om de felbegeerde plek in de hut.
Uiteraard worden de verliezers niet met lege handen naar huis gestuurd: zij mogen in het steentijddorp 'Swifterkamp' blijven overnachten in één van de, op opgravingen gebaseerde, Swifterbanthuizen.

Wilt u de unieke ervaring om te overnachten zoals onze verre voorouders dat duizenden jaren geleden deden niet aan uw neus voorbij laten gaan, stuur dan uiterlijk zaterdag 31 maart een mailtje naar de SPNF met als onderwerp 'wij willen graag slapen in de Midden Steentijdhut.'
Vermeld bij opgave a.u.b. uw naam, adres, telefoonnummer, het aantal personen waaruit uw gezin bestaat, de leeftijden van alle gezinsleden en de reden waarom juist uw gezin zou moeten overnachten in de Midden Steentijdhut.

De Prehistorische Nederzetting 'Swifterkamp', gelegen in Natuurpark Lelystad is vrij te bezoeken tussen zonsopgang en -ondergang. Geïnteresseerden zijn welkom aan de Vlotgrasweg 15 te Lelystad. Wilt u meer weten over de steentijd, de nederzetting en/of over de mogelijkheden een prehistorisch arrangement te boeken, kijkt u dan op de site: www.spnf.net

////////